A spalat carnea si am sters-o cu prosoape de hartie. Am batut carnea cu satarul. Pentru cei care nu stiu, este o metoda chinezeasca, prin care carnea este batuta cu latul satarului pe care ei il folosesc la taiat orice fel de produs. Daca l-as fi batut cu ciocanul de "snitele" as fi distrus mult mai mult fibra din carne! Asa doar fac mai subtire muschiul fara sa-i distrug toate fibrele carnii.
Taiem partile albe ale muschiuluiCartofii noi ii spalam bine si ii punem la fiert intregi. Cand cartofi au fiert cca 10 minute, ii scoatem, in strecuram de apa, si ii taiem pe jumatate. Ii punem deoparte, pentru ca ne vom ocupa de prepararea muschiului de vita.Intro tigaie, punem 2 linguri de ulei de masline si punem carnea la prajit, maxin 2 minute pe fiecare parte.
Dupa ce am prajit carnea, o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se odihneasca. Punem o lingurita de unt peste carne. O sa-i dea o fragezime buna.Punem cartofii la prajit intro alta tigaie in care am pus restul de ulei de masline. Cartofii ii punem initial cu fetele taiate in tigaie si dupa aceea cu cealalta parte. Sa nu uitati sa puneti crengutele de rozmarin in tigaia cu cartofi, dar si 3 catei de usturoi zdrobiti. Prajiti-i uniform circa 2 minut pe fiecare parte.
In timp ce prajim carnea sau cartofii, taiem julien ceapa alba si feliem ciupercile.Revenim la tigaia in care am fript carnea de vita. Dupa ce am scos carnea pe o farfurie si o lasam la "odihna" punem in tigaie ceapa si ciupercile feliate. Prajim pana cand sunt facute.
In acest moment, luati sticla de cogniac si turnati in tigaie. Turnati fara frica, cat mai mult cogniac.Flambati serios! Faceti o flacara mare peste amestecul de ciuperci si ceapa! Nu va fie frica! Practic, alcoolul se arde si ramane doar aroma lui in ingrediente.
Comentarii:
Arata foarte bine
E foarte bine si gustos