Dragi iubitori ai bucatariei chineze si vietnameze, reteta noastra Banh Bao nu va lasa indiferenti! O reteta excelenta de realizat, de exemplu, pentru Anul Nou Chinezesc ;-) Urmati pasii din aceasta reteta explicati in detaliu mai jos ↓ ↓
Intr-un castron puneti toate ingredientele aluatului (aveți grija ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea, ii distruge proprietatile imediat). Se amesteca pana cand obtineti un aluat neted, apoi framantati 5 minute.
Formati o bila, acoperiti-o si lasati-o timp de 1 ora la temperatura camerei. Ar trebui sa se dubleze in dimensiune.
Umplutura: Decojiti si taiati morcovii fin. Faceti acelasi lucru cu ceapa, si de asemenea taiati ciupercile si dovlecelul (fara sa il decojiti). Adaugati echivalentul unei linguri de sare la aceste legume, amestecati totul si lasati sa stea 5 minute.
Scurgeti apa care s-a strans din legume si caliti-le timp de zece minute in ulei de masline. Dati deoparte.
Adaugati cateii de usturoi zdrobiti peste carnea de porc. Combinati cu sos de soia si ulei de masline.
Intr-o tigaie fierbinte, caliti carnea condimentata pana cand este gatita.
Se adauga carnea peste legume, se pun piperul si cepsoara taiata si se amesteca bine. Dati deoparte.
Apasati aluatul umflat pentru a scoate aerul. Apoi luati o mica minge de aluat (aproximativ 50 gr) si intindeti-o pe o suprafață de lucru pudrata cu faina. Formati un cerc cu diametrul de aprox. 10 cm.
Puneti acest disc de aluat in mana dvs. si puneti 2 linguri umplutura in centrul discului de aluat.
Inchideti acesta briosa prin prinderea aluatului si sigilati-o bine. Puneti banh bao formate intr-un cos de abur, captusit cu hartie pergament, astfel incat sa nu se lipeasca. Lasati sa stea la temperatura camerei timp de aproximativ 20 de minute.
Gatiti la abur timp de 20 de minute. Sfat mic: plasati un prosop sub capacul aparatului de abur, pentru a preveni caderea de apa care ar putea deteriorara Banh Bao.
Gatitul la abur: Daca nu aveti un aparat de gatit la abur sau cuptorul nu are functie de abur, puteti folosi un mic cos de bambus pe care il veti aseza pe un vas cu apa clocotita.