Inima de porc se curata de pielite si se tine cca. o ora in apa rece ca sa iasa tot sangele. Se fierbe apoi, de preferat in kukta, impreuna cu condimrntele: cateva boabe de piper, sare, 1 foaie de dafin, 2-3 boabe enibahar, 2-3 cuisoare. Cand e fiarta se taie bucati.
Pentru pilaf se distuie ceapa taiata julien, ardeiul rosu si cel verde se taie in cubulete. Apoi se adauga orezul care a fost fiert intr-o sita pe abur pana devine andante.
Asta e metoda sotului meu si cred ca se vede in poze ce bine arata bobul... merita putin efort in plus. Se mai adauga putina supa pana orezul este fiert. Spre sfarsit se adauga si bucatile de inima.
Se ia de pe foc, se adauga deasupra unt, cat o nuca si verdeata tocata. Se pune capacul si cateva prosoape ca sa stea la cald, cam 15-20 de minute.
Comentarii:
Si morcovul ? pe el cand il adaugam ???