Aripioare cu sos de lamaie
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
- Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.
- Faina o "desfacem" cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.
- Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.
- Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.
- Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 248Kcal
- Carbo: 10.1g
- Grăsimi: 6.2g
- Grăsimi sat.: 2g
- Proteine: 35.5g
- Fibre: 2.1g
- Zahăr: 2.4g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (185g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Nu se poate asa ceva! Ori din cele 2 linguri de faina facem sosul ori le folosim ca sa tavalim cele 500 de gr de aripioare- si sa fie toate acoperite bine cu faina,. La ce mai postati dace va e capul dus?
C
cronosold
Vai, ce aripioare! Alea-s ciocănele!
anonymous
Foarte buna
Punctează această reţetă