Aripioare cu sos de lamaie

Felul principal
Foarte ușor
40 min
248 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
  • Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.
  • Faina o "desfacem" cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.
  • Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.
  • Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.
  • Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 248Kcal
  • Carbo: 10.1g
  • Grăsimi: 6.2g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 35.5g
  • Fibre: 2.1g
  • Zahăr: 2.4g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (185g)
miha278Miha278

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Nu se poate asa ceva! Ori din cele 2 linguri de faina facem sosul ori le folosim ca sa tavalim cele 500 de gr de aripioare- si sa fie toate acoperite bine cu faina,. La ce mai postati dace va e capul dus?

abuz

cronosold

Vai, ce aripioare! Alea-s ciocănele!

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz