Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Faina o "desfacem" cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.
Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.
Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.
Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.
Nu se poate asa ceva! Ori din cele 2 linguri de faina facem sosul ori le folosim ca sa tavalim cele 500 de gr de aripioare- si sa fie toate acoperite bine cu faina,. La ce mai postati dace va e capul dus?
Comentarii:
Nu se poate asa ceva! Ori din cele 2 linguri de faina facem sosul ori le folosim ca sa tavalim cele 500 de gr de aripioare- si sa fie toate acoperite bine cu faina,. La ce mai postati dace va e capul dus?
Vai, ce aripioare! Alea-s ciocănele!
Foarte buna