Albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase . Se adauga esenta de rom in galbenusuri, apoi se inglobeaza faina amestecata cu amidonul si praful de copt. La urma se incorporeaza albusurile spuma amestecand cu atentie, prin rasturnare. A inversat aluaturile, pentru ca vasul cu albusuri era mai mare.
Se coace compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie si unsa cu ulei, aproximativ 30 de minute la 170 de grade (foc potrivit). Se scoate cand este gata, se lasa cateva minute in tava apoi se desprinde hartia de copt si se lasa pe un suport metalic la racit minim 30 de minute.
Crema: se scoate ananasul din conserva si se pun rondelele la scurs. Se inmoaie gelatina in apa rece 10 minute, apoi se pune la bain marie sa se dizolve, dar atentie sa nu fiarba nici apa din vasul de dedesubt! Gelatina sa nu fie mai fierbinte de 60 de grade pt ca se distruge.Cand este calduta se inglobeaza intr-un amestec facut din lichiorul de cocos si sucul de ananas.
Se da la frigider 10 minute. Cand incepe sa se inchege, se incorporeaza 250 ml de frisca . Se da la rece. Blatul se taie in doua sau in trei pe orizontala. A taiat in 3 pentru ca mi-a iesit foarte pufos si crescut.Se insiropeaza cu siropul fierbinte, facut din apa si zaharul puse la foc pana se dizolva complet zaharul, dupa care se adauga esenta dorita. Daca siropul este fierbinte, el patrunde imediat in blat.
Se da la frigider 10 minute. Cand incepe sa se inchege, se incorporeaza 250 ml de frisca . Se da la rece. Blatul se taie in doua sau in trei pe orizontala. A taiat in 3 pentru ca mi-a iesit foarte pufos si crescut.Se insiropeaza cu siropul fierbinte, facut din apa si zaharul puse la foc pana se dizolva complet zaharul, dupa care se adauga esenta dorita. Daca siropul este fierbinte, el patrunde imediat in blat.
A mai folosit gem de caise. Tortul mic, diferente:a umplut cu crema si cu gem de caise in loc de felii de ananas, pentru ca nu mai aveam, doar la decor am folosit 2 felii. L-a insiropat mai tare decat pe cel mare, neintentionat, dar a iesit mult mai bun la gust.