Se freaca galbenusurile bine de tot cu zaharul,pana se spumeaza , se adauga uleiul cate o lingura si se incorporeaza,cacaua si faina cernuta cu praful de copt.Se framanta un aluat care nu trebuie sa fie foarte tare ,dar nici sa nu se lipeasca ,daca chiar se lipeste mai adaugati o lg de faina.
Aluatul se imparte in 3 bucati, pe dosul unei forme rotunde cu diam de 24 cm ,unsa cu ulei si presarata cu faina ,se intinde prima foaie ajutand usor cu cate putina faina presarata . Se da la cuptor 10 minute la foc mic asa se procedeaza si cu celelalte doua foi.
Albusul cu apa se bat foarte bine pana se face spuma tare ,se incorporeaza zaharul batand in continuare ,apoi cu lingura se amesteca usor faina si macul,cui nu-i place macul poate adauga nuca. Se pune in cratita sau forma rotunda cu acelasi diam. ca la foi si se da la cuptor in jur de 30 minute ,se face proba cu scobitoarea. Blatul rece se taie in doua,daca are putina margine ridicata o indreptati usor.
300 ml din lapte se pun intr-o cratita pe foc cu jumatate din zahar,budinca cu cealalta jumatate de zahar se amesteca cu laptele ramas si cand cel de pe foc incepe sa fiarba se pune budinca si se amesteca cu lg de lemn pana se ingroase.Se adauga acolo in budinca pe foc ciocolata rupta bucatele,margarina Rama si se amesteca pana se incorporeaza.
Ar fi bine daca aveti cratita cu fund dublu ca sa nu cumva sa se prinda ,daca nu puneti cratita cu fundul intr-o alta cu apa care fierbe. Se ia de pe foc ,se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca pojghita si se lasa pana se raceste bine. Frisca se bate bine ca sa fie cat de groasa crema cu budinca se mixeaza putin si apoi se incorporeaza in frisca .
Se bate cu mixerul si devine o crema spumoasa si densa . A impartit crema in doua ,intr-o parte a pus putina esenta de vanilie si in cealalta a pus ness 2 lingurite cu ness,1 lingurita de cacao frecate cu putina apa calda cat sa se desfaca si apoi a amestecat in crema cui nu-i place aroma de cafea poate lasa crema toata de vanilie sau poate adauga doar cacao.
A cladit tortul blat cu mac ,jumatate din crema cu ness,apoi foile maro cu crema alba intre ele, peste ultima foaie am pus restul de crema cu ness si am inchis cu blatul de mac. Blatul pana se raceste se mai trage putin ,adica se mai micsoreaza un pic fata de foi,puneti foile una peste alta si un blat deasupra si le indreptati marginile usor cu un cutit ca sa fie egale cu blatul o sa arate mai bine. Se inveleste si se lasa 1-2 ore la rece. Se orneaza dupa preferinta . Foile se inmoaie si se topesc in gura ,e foarte bun si chiar mi-as dori sa-l incercati ...eu am incercat sa explic cat mai bine ca sa se inteleaga,primesc mesaje ca nu iasa un blat ,o crema sau foile unei prajituri ,sincer imi pare rau , eu pun pe blog doar retete probate de mine altfel nu mi-as pierde timpul si cu poze .Imi cer scuze daca jignesc pe cineva ,dar eu zic ca si experienta isi spune cuvantul in reusita. Pentru prajitura cum o am scrisa in caiet se face asa:se coc foile pe tava dreptunghiulara,crema se face doar cu budinca in care se adauga vanilie si apoi rece se amesteca cu un pachet de margarina Rama ,se pune crema intre foi si deasupra se pune albusul batut spuma pe abur cu 200 g zahar.