Tort intercontinental

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare50 min
Gătire30 min
  • Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.
  • Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
    Se lasa la racit.
  • - 7 galbenusuri
    - 7 linguri zahar
    - 2 linguri faina
    - 2 linguri amidon
    - 500 ml lapte
    - esenta de vanilie
    - 50 g zahar pudra
    - 250 g unt
    - 200 g ciocolata amaruie
    - 100 g nuca de cocos
  • Galbenusurile se mixeaza cu zahar ?i vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul.
    Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
  • Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.
  • Crema se transfera într-un castron si se lasa sa se raceasca un pic inainte de a pune in frigider sa se raceasca complet.Dupa care se amesteca in untul, pe care mixat cu zahar pudra.
  • Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,
    apoi se umplu cu crema.Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.
miha278Miha278

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

20/12/2013

Foate gustoasa

(0) (0) abuz