Tort intercontinental
Ingrediente
4
Preparare
Preparare50 min
Gătire30 min
- Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.
- Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit. - - 7 galbenusuri
- 7 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 500 ml lapte
- esenta de vanilie
- 50 g zahar pudra
- 250 g unt
- 200 g ciocolata amaruie
- 100 g nuca de cocos - Galbenusurile se mixeaza cu zahar ?i vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. - Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.
- Crema se transfera într-un castron si se lasa sa se raceasca un pic inainte de a pune in frigider sa se raceasca complet.Dupa care se amesteca in untul, pe care mixat cu zahar pudra.
- Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,
apoi se umplu cu crema.Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: