Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.
Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit.
- 7 galbenusuri - 7 linguri zahar - 2 linguri faina - 2 linguri amidon - 500 ml lapte - esenta de vanilie - 50 g zahar pudra - 250 g unt - 200 g ciocolata amaruie - 100 g nuca de cocos
Galbenusurile se mixeaza cu zahar ?i vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul. Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.
Crema se transfera într-un castron si se lasa sa se raceasca un pic inainte de a pune in frigider sa se raceasca complet.Dupa care se amesteca in untul, pe care mixat cu zahar pudra.
Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald, apoi se umplu cu crema.Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.
Comentarii:
Foate gustoasa