Tort indiana

Desert
8 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana se face ca o crema.
  • Se bat tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile.
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt in ploaie si amestecam usor.
  • Compozitia se pune imediat intr-o forma de copt pregatita dinainte, adica unsa cu unt si tapetata cu hartie unsa si ea cu unt.
  • Se coace la foc potrivit pentru ~30-40 minute. Este gata cand marginile se desprind de forma.
  • Blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua foi inegale, una de un sfert- cea de sus si cealalta de trei sferturi- cea de jos.
  • Pe foaia groasa, punem frisca, mai multa la mijloc si peste frisca asezam foaia mai subtire, care isi va lasa singura marginile in jos, luand forma bombata a indienelor.
  • Pregatim glazura. Punem laptele intr-un ibric, adaugam cacao, zahar si ciocolata de menaj.
  • Amestecam intruna pana se topeste ciocolata dupa care se lasa la racit. Cand glazura s-a racit, se toarna peste tort pana se imbraca complet.
  • Daca doriti un pic de culoare, se poate amesteca ciocolata cu frisca pe margine si orna cu mici bombonele. Se da la rece pana a doua zi.
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

totati, 10/03/2019

Aceasta prăjitura se cheamă indiana nu tort indian, asa ca autoarea are dreptate.

(0) (0) abuz
06/09/2015

Spui eventual tort indian, nu tort indiana

(0) (1) abuz