Tort indiana
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana se face ca o crema.
- Se bat tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt in ploaie si amestecam usor.
- Compozitia se pune imediat intr-o forma de copt pregatita dinainte, adica unsa cu unt si tapetata cu hartie unsa si ea cu unt.
- Se coace la foc potrivit pentru ~30-40 minute. Este gata cand marginile se desprind de forma.
- Blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua foi inegale, una de un sfert- cea de sus si cealalta de trei sferturi- cea de jos.
- Pe foaia groasa, punem frisca, mai multa la mijloc si peste frisca asezam foaia mai subtire, care isi va lasa singura marginile in jos, luand forma bombata a indienelor.
- Pregatim glazura. Punem laptele intr-un ibric, adaugam cacao, zahar si ciocolata de menaj.
- Amestecam intruna pana se topeste ciocolata dupa care se lasa la racit. Cand glazura s-a racit, se toarna peste tort pana se imbraca complet.
- Daca doriti un pic de culoare, se poate amesteca ciocolata cu frisca pe margine si orna cu mici bombonele. Se da la rece pana a doua zi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: