Tort din albusuri cu nuca
votează acum
Ingrediente
10
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Se fac trei foi, fiecare preparata astfel:
3 albusuri se bat bine spuma, se adauga 3 linguri zahar si se mixeaza pina se intaresc albusurile din nou. - Adaugam o lingura cu faina amestecata cu praf de copt si 40 g nuca macinata. Amestecam cu grija sa se incorporeze bine toate ingredientele.Intr-o forma rotunda de tort unsa, adaugam hartie de copt si rasturnam compozitia , dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-30 minute pina se coace foaia.
- Procedam la fel si cu celelalte foi:
150 g zahar il caramelizam la foc cat mai mic , apoi il punem pe o farfurie unsa cu unt, sa se raceasca. - Preparam crema de vanilie cu laptele conform instructiunilor de pe plic, cind este intarita adaugam galbenusurile si untulsi mixam sa se omogenizeze toate.
- Zaharul caramel dupa ce s-a racit il macinam. Batem bine 300 ml frisca , pina se intareste, adaugam zaharul caramel macinat si nuca prajita si sfaramata.
Trecem la montatul tortului. - Asezam prima foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie , crema de frisca si deasupra a treia foaie.
- Se orneaza tortul cu frisca ramasa sau dupa preferinta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă