Se fac trei foi, fiecare preparata astfel: 3 albusuri se bat bine spuma, se adauga 3 linguri zahar si se mixeaza pina se intaresc albusurile din nou.
Adaugam o lingura cu faina amestecata cu praf de copt si 40 g nuca macinata. Amestecam cu grija sa se incorporeze bine toate ingredientele.Intr-o forma rotunda de tort unsa, adaugam hartie de copt si rasturnam compozitia , dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-30 minute pina se coace foaia.
Procedam la fel si cu celelalte foi: 150 g zahar il caramelizam la foc cat mai mic , apoi il punem pe o farfurie unsa cu unt, sa se raceasca.
Preparam crema de vanilie cu laptele conform instructiunilor de pe plic, cind este intarita adaugam galbenusurile si untulsi mixam sa se omogenizeze toate.
Zaharul caramel dupa ce s-a racit il macinam. Batem bine 300 ml frisca , pina se intareste, adaugam zaharul caramel macinat si nuca prajita si sfaramata. Trecem la montatul tortului.
Asezam prima foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie , crema de frisca si deasupra a treia foaie.
Se orneaza tortul cu frisca ramasa sau dupa preferinta.