Petitchef

Tort de mere cu bezea

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
329 Kcal

Ingrediente

8

zahar:

Preparare

  • Se tapeteaza o forma de tort cu unt sau ulei si faina. Se aseaza feliile de mere si lingura de zahar, presarat egal, deasupra.
  • Blatul:
    Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua, galbenusurile se bat cu zaharul, pana ce acesta se topeste.
  • Se poate pune si zahar farin.Cand zaharul s-a topit, adaugam in ploaie faina. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Cand spuma s-a intarit, se amesteca cu crema rezultata din galbenusuri si se toarna in forma de tort.
  • Se coace la cuptor aprox 25 de minute la foc mediu. Cand blatul este copt bine, il incercam cu o scobitoare sa nu se lipeasca de ea, il scoatem din cuptor si din forma de tort intr-o tava intinsa, pe o bucata de hartie cerata.
  • Bezeaua:
    Intre timp preparam bezeaua din 4 albusuri, 50 g zahar farin si un pliculet de zahar vanilat, o batem bine cu telul pana acesta sta drept in spuma.
  • Il taiem in doua straturi, pentru a ne fii mai usor sa-l insiropam la sfarsit. Turnam bezeaua deasupra si o modelam cu o lingura.
  • Reintroducem blatul la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand bezeau capata o usoara tenata maronie la varfuri.
  • Insiroparea:
    Pentru pepararea siropului, fierbem 250 ml de apa, in care topim 2 linguri de zahar si turnam o fiola de esenta de rom.
  • Pentru insiroparea blaturilor, punem pe doua farfurii cele doua blaturi, cel cu bezea cu multa grija sa nu o stricam atingand-o. Blatul de jos se insiropeaza simplu, turnand cu o lingurita sirop deasura, pe insiroparea celuilalt blat, ridicam cate putin cu o spatula si turnam cu ibricul cate putin sirop sub blat, ca acesta sa-si absoarba singur siropul din farfurie.
  • Puddingul:
    Se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune intre cele doua blaturi. Puteti decora marginea tortului cu pudding, frisca la tub sau chiar crema de ciocolata, tot la tub.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 329Kcal
  • Carbo: 51.8g
  • Grăsimi: 7.7g
  • Grăsimi sat.: 2.4g
  • Proteine: 11.4g
  • Fibre: 2.6g
  • Zahăr: 43.9g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (277g)


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează