Se tapeteaza o forma de tort cu unt sau ulei si faina. Se aseaza feliile de mere si lingura de zahar, presarat egal, deasupra.
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua, galbenusurile se bat cu zaharul, pana ce acesta se topeste.
Se poate pune si zahar farin.Cand zaharul s-a topit, adaugam in ploaie faina. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Cand spuma s-a intarit, se amesteca cu crema rezultata din galbenusuri si se toarna in forma de tort.
Se coace la cuptor aprox 25 de minute la foc mediu. Cand blatul este copt bine, il incercam cu o scobitoare sa nu se lipeasca de ea, il scoatem din cuptor si din forma de tort intr-o tava intinsa, pe o bucata de hartie cerata.
Bezeaua: Intre timp preparam bezeaua din 4 albusuri, 50 g zahar farin si un pliculet de zahar vanilat, o batem bine cu telul pana acesta sta drept in spuma.
Il taiem in doua straturi, pentru a ne fii mai usor sa-l insiropam la sfarsit. Turnam bezeaua deasupra si o modelam cu o lingura.
Reintroducem blatul la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand bezeau capata o usoara tenata maronie la varfuri.
Insiroparea: Pentru pepararea siropului, fierbem 250 ml de apa, in care topim 2 linguri de zahar si turnam o fiola de esenta de rom.
Pentru insiroparea blaturilor, punem pe doua farfurii cele doua blaturi, cel cu bezea cu multa grija sa nu o stricam atingand-o. Blatul de jos se insiropeaza simplu, turnand cu o lingurita sirop deasura, pe insiroparea celuilalt blat, ridicam cate putin cu o spatula si turnam cu ibricul cate putin sirop sub blat, ca acesta sa-si absoarba singur siropul din farfurie.
Puddingul: Se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune intre cele doua blaturi. Puteti decora marginea tortului cu pudding, frisca la tub sau chiar crema de ciocolata, tot la tub.