Petitchef

Tort cu Ness

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru crema:

Pentru glazura si decor:

Preparare

  • Incepem sa pregatim blatul pentru prajitura si dizolvam cele 2 linguri de ness in 2 linguri de apa calda. Cernem faina intr-un vas incapator si o amestecam cu praful de copt, zaharul brun si nucile, pe care anterior le-am tocatmarunt.
  • Facem un locsor in mijlocul amestecului de mai sus si punem acolo iaurtul, uleiul, ouale batute ca pentru omleta si nessul dizolvat. Amestecam putin, pana se incorporeaza ingredintele uscate in cele umede. Nu trebuie amestecat prea mult pentru a mentine blatul cat mai aerat.Ungem o forma de tort cu putin ulei, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40 - 45 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
  • Dupa aceea, scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l taia in 2 sau in 3. Pentru ca mi s-a parut destul de subtire, am preferat sa-l tai doar in doua.Pentru crema, punem intr-o cratita mica cele 2 lingurite de ness si zaharul fin, impreuna cu 3 linguri de apa.
  • Punem craticioara la foc mic, amestecand mereu, pana se dizolva zaharul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, dam focul mare si fierbem nessul 2-3 minute, pana capata consistenta unui sirop, pe care il lasam sa se raceasca.
  • Separat, mixamzaharul pudra impreuna cu mascarpone, iar apoi adaugam siropul de ness si mai amestecam putin.Cu aceasta crema ungem partea de jos a blatului si asezam cealalta jumatate de blat deasupra.Ultima a ramas glazura, pe care o pregatim imediat, si incepem, cum altfel, dizolvand nessul intr-o lingura de apa calda Cernem zaharul pudra, il amestecam cu nessul si adaugam inca 2-3 linguri de apa, pana obtinem o pasta destul de tare, care sta asemenea albusurilor batute.
  • Apa trebuie pusa putin cate putin, pentru a nu avea o glazura prea moale.Intindem glazura peste tort, presaram nucile tocate grosier si dam la frigider cateva ore inainte de a-l servi.Tortul are un miros minunat de la ness si o textura putin umeda a blatului. Un adevarat deliciu cu aproximativ 350 calorii la 100 de grame.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra


Poze

Tort cu Ness
Tort cu Ness - poza 2
Tort cu Ness - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează