Se pune la fiert iaurtul cu gelatina si zaharul. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune la racit (in timpul fierberii se amesteca continuu). Intre timp se bate frisca. Dupa ce s-a racit iaurtul, se adauga incet frisca.
Se pregateste o tava adanca: se pune folie in tava si fructe congelate (sau proaspete, cand se pooate :-))))): zmeura, strugurei rosii, negri, albi si afine.
Peste fructe se pune crema si se pune totul la racit in frigider pentru aproximativ 2 ore, pana se intareste. Se intoarce tava, se scoate folia si este gata de servit.
Buna,
toata lumea care lucreaza cu gelatina stie ca NU SE FIERBE
se incalzeste usor in 2-3 linguri de apa se dizolva apoi in preparat............
Răspuns:
De ani de zile lucrez cu aceasta reteta si inca nu am dat gres :-)
Comentarii (24):
09/03/2015
Eu am pus suc de fructe ( ananas) la fiert si am facut cu el ...am așteptat sa se raceasca putin apoi l-am adăugat la iaurtul amestecat in prealabil cu frisca
Comentarii (24):
Eu am pus suc de fructe ( ananas) la fiert si am facut cu el ...am așteptat sa se raceasca putin apoi l-am adăugat la iaurtul amestecat in prealabil cu frisca
FOARTE , FOARTE GUSTOS SI USOR DE PREGATIT. MAI TRIST ESTE CA EU AM DIABET SI RAMAN CA BONUS NUMAI CU GUSTATUL DE APRECIERE. NOTA 10
Simplu si rapid se face. F bun la gust.. Eu am pus visine de la congelator.
Iaurtul nu cred ca trebuie fiert eu am incercat si s-a adunat tot iaurtul cand a inceput sa fiarba
F
Delicios
Imi place cum arata si mi se pare f gustos si usor de facut
Bravoooooo
Bun....o sa fac si eu.....
Foarte gustos si racoritor :-)