Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, (eu o incalzesc la microunde).
Intr-o cutie rotunda sau lunguiata de plastic sau oala cu diametrul cat blatul se aseaza portocale curatate si taiate rondele sau felii (le asezi dupa preferinte)si peste pui incet cana de compot cu gelatina dizolvata si lasi sa se intareasca cca jumatate de ora.
Intr-un castron mai mare se pune frisca si se bate bine pana se intareste tare (cu mixerul)apoi se adauga iaurtul amestecat cu zaharul si celelalte 2 pliculete de gelatina dizolvate in cealalta zeama de la celalalt compot si incalzita tare,se amesteca bine tot de jos in sus pana se incorporeaza tot bine.
Peste fructele gelatinate se aseaza jumatate din compozitie si jumatate din fructele taiate din compot, apoi se aseaza primul blat de tort si se apasa putin,apoi se repeta operatiunea, la urma sa raman blatul sus,se pune in frigider pana maine zi cand prin rasturnare va iesi tortul care se poate orna cu frisca pe margini sau se poate servi doar asa.
Comentarii:
CGust foarte bun dar cum ati facut cand ati intors forma ca nu s-a intarit
Mmmmmmmmmmmmm
Arata ok , sper sa fie si gustos. :)
Fffffrumos si delicios pe deasupra
Este foarte buna
Delicios si fffffffffff aspectos
Reusita fffoarte buna
Delicios