Pentru ornat: Nuga, de care aveam mare nevoie la reteta asta: Tort de ciocolata si nuga noroc ca a mers foarte bine si cu nutella martipan, pe care l-a facut si eu in casa . Bezele sticksuri umplute cu ciocolata bomboane de ciocolata cu rom scoici din ciocolata.
Povestea tortului: Astea sint foile de pandispan, pe care le-am folosit si la delicioasele cuburi de lapte. Intr-un pachet sint 4 foi, iar eu, din cele 8, am folosit doar 7 .
Se pregateste crema: Se amesteca praful de budinca cu 4 linguri de lapte; se adauga, putin cate putin restul de lapte si zaharul si se fierbe. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu.
Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca budinca. Se amesteca din cand in cand ca sa nu formeze pojghita. Se bate untul pana devine cremos. Se amesteca in budinca treptat, lingura cu lingura. Ciocolata se rupe in mici bucatele si se topeste la bain-marie. Se racoreste putin si se inglobeaza in crema.
Blaturile de cacao se acopera, fiecare in parte, cu cate un strat generos de crema de ciocolata. Lasati deoparte 2, 3 linguri de crema pentru ornat. Se cladeste prajitura si se pune la frigider pentru minim 30 de minute.
Aici incepe distractia. Se croieste baza corabiei. Dintr-un rest de aluat se decupeaza cabina. Se monteaza, cat mai inspirat, corabia. Se imbraca marginile cu restul ramas de crema de ciocolata. Se scoate din frigider martipanul cu ceva timp inainte de a incepe "imbracarea" tortului . Nuga-ua, din contra, trebuie manevrata cat mai rece, deoarece se inmoaie repede. Se pregatesc bezelele sau marshmallows, adica tunurile. Se imbraca cabina si vasul cu martipan si nuga, ambele intinse intre doua folii transparente de bucatarie, pentru a nu se lipi; cu ajutorul unor scobitori se monteaza "tunurile"