Petitchef

Tiramisu

Cred ca nu am sa ma satur niciodata de Tiramisu, si de cand am invatat sa-l fac il mananc mereu cu aceeasi placere. Este foarte rapid si cred ca atunci cand avem musafiri si dam din colt in colt ca nu stim ce sa facem repede si bun, facem un Tiramisu :-)

Desert
8 porții
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se face intai cafeaua, si se lasa la racit. Cand este rece, se pune lichiorul Amaretto sau romul si se mesteca. In cafea nu se pune zahar!!!!
    Se bate frisca fara zahar si se baga la frigider pana se bat galbenusurile cu zahar.
    Se bat apoi galbenusurile cu zahar pana se albesc si pana se dizolva zaharul apoi se adauga semintele de la batonul de vanilie.
    Peste oua apoi, se pune branza mascarpone apoi frisca si se mai bate cu mixerul pana se incorporeaza.
  • Se ia o tava intinsa cu dimensiunile: 26cm cu 40cm, in care se aseaza piscoturile care se inmoaie unul cate unul in cafeaua cu Amaretto, cate o secunda pe o parte si pe alta!

    Se aseaza piscoturile intr-un singur sens.
  • Peste primul rand de piscoturi se pune jumatate din crema, apoi se mai pune un rand de piscoturi (de data aceasta in sens invers), insiropate in prealabil.

    Deasupra se pune restul de crema care se niveleaza cu o spatula si se pudreaza cu cacao.
  • Este suuuper delicioasa, cremoasa si racoritoare!

    Pofta buna!
  • Note: daca nu va plac cremele cu galbenusuri crude exista si o alta varianta de preparare a acestei creme frecand galbenusurile cu zaharul spuma apoi le fierbem la bain marie pana se ingroasa putin, urmand ca dupa aceea (dupa ce s-au racit) sa adaugam mascarponele si frisca!


Poze

Tiramisu
Tiramisu - poza 2
Tiramisu - poza 3
Tiramisu - poza 4

Întrebări:




Comentarii (76):

19/10/2021

Fac aceasta rețetă de mulți ani și de fiecare data mi se pare extraordinara!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/09/2017

Cea mai buna reteta de tiramisu.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2015

Foarte bine explicata reteta. am facuto si e foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Am preparat aceasta reteta de cateva ori intr-o luna, am ajuns sa o fac si pentru familie (cu ocazia sarbatorilor de Paste), e o reteta delicioasa , chiar daca nu a adunat decat ~ 700 de aprecieri (spre deoasebire de o lata reteta de aici care are peste 2500 , insa reteta e total gresita).
Oricum, multumesc ca ai impartasit cu noi acest deliciu culinar!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/01/2015

Fenomenal!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/01/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/04/2014

Este naspa... Buuu!!! Mi s-a facut rau de la ea.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
02/02/2014

Cea mai completa si cea mai complexa reteta de tiramisu ..felicitari !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
trufin cornelia
trufin cornelia, 01/01/2014

E foarte buna,rapida si delicata.Mereu o fac,indiferent de ocazie

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2013

Cea mai buna din cite am citit ..bravo

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 8

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează