Cred ca nu am sa ma satur niciodata de Tiramisu, si de cand am invatat sa-l fac il mananc mereu cu aceeasi placere. Este foarte rapid si cred ca atunci cand avem musafiri si dam din colt in colt ca nu stim ce sa facem repede si bun, facem un Tiramisu :-)
Se face intai cafeaua, si se lasa la racit. Cand este rece, se pune lichiorul Amaretto sau romul si se mesteca. In cafea nu se pune zahar!!!! Se bate frisca fara zahar si se baga la frigider pana se bat galbenusurile cu zahar. Se bat apoi galbenusurile cu zahar pana se albesc si pana se dizolva zaharul apoi se adauga semintele de la batonul de vanilie. Peste oua apoi, se pune branza mascarpone apoi frisca si se mai bate cu mixerul pana se incorporeaza.
Se ia o tava intinsa cu dimensiunile: 26cm cu 40cm, in care se aseaza piscoturile care se inmoaie unul cate unul in cafeaua cu Amaretto, cate o secunda pe o parte si pe alta!
Se aseaza piscoturile intr-un singur sens.
Peste primul rand de piscoturi se pune jumatate din crema, apoi se mai pune un rand de piscoturi (de data aceasta in sens invers), insiropate in prealabil.
Deasupra se pune restul de crema care se niveleaza cu o spatula si se pudreaza cu cacao.
Este suuuper delicioasa, cremoasa si racoritoare!
Pofta buna!
Note: daca nu va plac cremele cu galbenusuri crude exista si o alta varianta de preparare a acestei creme frecand galbenusurile cu zaharul spuma apoi le fierbem la bain marie pana se ingroasa putin, urmand ca dupa aceea (dupa ce s-au racit) sa adaugam mascarponele si frisca!
Am preparat aceasta reteta de cateva ori intr-o luna, am ajuns sa o fac si pentru familie (cu ocazia sarbatorilor de Paste), e o reteta delicioasa , chiar daca nu a adunat decat ~ 700 de aprecieri (spre deoasebire de o lata reteta de aici care are peste 2500 , insa reteta e total gresita). Oricum, multumesc ca ai impartasit cu noi acest deliciu culinar!
Comentarii (76):
Fac aceasta rețetă de mulți ani și de fiecare data mi se pare extraordinara!
Cea mai buna reteta de tiramisu.
Foarte bine explicata reteta. am facuto si e foarte buna.
Am preparat aceasta reteta de cateva ori intr-o luna, am ajuns sa o fac si pentru familie (cu ocazia sarbatorilor de Paste), e o reteta delicioasa , chiar daca nu a adunat decat ~ 700 de aprecieri (spre deoasebire de o lata reteta de aici care are peste 2500 , insa reteta e total gresita).
Oricum, multumesc ca ai impartasit cu noi acest deliciu culinar!
Fenomenal!
Super
Este naspa... Buuu!!! Mi s-a facut rau de la ea.
Cea mai completa si cea mai complexa reteta de tiramisu ..felicitari !!!
E foarte buna,rapida si delicata.Mereu o fac,indiferent de ocazie
Cea mai buna din cite am citit ..bravo