Se separa albusurile de galbenusuri galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o pasta omogena, mai deschisa la culoare albusurile se bat spuma cu un varf de sare se amesteca cele doua compozitii cu grija , cu o spatula in acest amestec se adauga in ploaie faina cu praful de copt se unge o forma de tarta, se tapeteaza cu faina , se preincalzeste cuptorul.
Se toarna amestecul de tarta in forma si se da la cuptor aproximativ 25 minute , la foc mic , facandu-se proba scobitorii cand blatul este gata , se scoate din tava si se lasa la racit.
Se prepara o budinca din lapte , zahar si praful de budinca, care se lasa la racit dupa racire , se adauga iaurtul
Se pregateste gelatina , dupa cum urmeaza: se pune continutul plicului in 2-3 linguri de apa, se lasa sa se umfle, dupa care se aseaza deasupra unui vas in bain-marie, pana cand se dizolva; se lasa la racit, se adauga gelatina la crema de iaurt si se intinde deasupra blatului, care se repune in forma sa, tapetata anterior cu folie alimentara.
Se decoreaza cu felii de fructe, in cazul de fata folosit 2 nectarine si 2 banane, deasupra se toarna gelatina , dupa care se da la frigider pentru aproximativ 2 ore.In final va ofer o felie si sper sa va placa si voua , si sa o incercati.
...pai gelatina nu am mai pus-o o data in crema? ce gelatina mai punem deasupra?"se adauga gelatina la crema de iaurt si se intinde deasupra blatului""deasupra se toarna gelatina ",
Comentarii:
...pai gelatina nu am mai pus-o o data in crema? ce gelatina mai punem deasupra?"se adauga gelatina la crema de iaurt si se intinde deasupra blatului""deasupra se toarna gelatina ",
O fac si eu!
Imi place mult reteta asta , si chiar ma bucur ca ai puso