Cu un aluat de foietaj de-a gata, asteptand cuminte, frumos si respectuos sa fie pus la treaba, puteti sa faceti o minunatie de tarta.Dulce, aromata, frumoasa, gustoasa.
1.Intindeti aluatul cu mana (nu cu facaletul) in tava unsa cu unt. 2.Adaugati dovleac ras (CRUD !...fac o mica paranteza:de data aceasta il puneti crud pentru ca isi pastreaza si culoarea, dar are si timp suficient sa-si amestece aromele cu zaharul si laptele.Practic, fierbe in lapte). 3.Puneti zahar (iarasi nu stiu ce cantitate .a, ba da, am un reper, am pus vreo 3 maini ... de zahar :) ca mainile mi le-am luat inapoi). 4.Adaugati o cana mare de lapte 5.Cine doreste, poate sa adauge si zahar vanilat si scortisoara. 6.Din aluatul strans de pe margini faceti un rulou, il intindeti cu facaletul,apoi taiati cu cutitul fasii lungi si subtiri.Faceti un fel de grilaj pe tarta. 7.Ungeti grilajul cu galbenus de ou , ii va da o culoare foarte frumoasa.
Cu tavita in mana, va indreptati mandru catre cuptor (deja incalzit de vreo 10 minute), o bagati la caldurica si asteptati ,salivand, sa fie gata si sa papati o felie.Asta am patit eu.
A, ceva important:cand va decideti sa opriti focul, mai lasati tarta acolo cam 5 minute, sa nu treaca brusc la alta temperatura ca s-ar putea sa se supere si sa se urateasca numai asa, sa va faca in ciuda :).. .Ideea e ca tartele necesita manevra asta, in felul acesta suprafata ramane compacta si nu scade nici umplutura.
De ce se mai numeste "Tarta de pere" daca nici macar nu trec perele pe acolo?. Asta este exact ca firmele care una spun ca-ti vand pe internet iar cand primesti coletul gasesti in pachet cu totul altceva. Daca asta este politica nu credeti ca va pierdeti clientii? O singura data ii poti pacalii !!!!!!!??????
Tarta de pere......cu dovleac. dovleacul crud si cu laptele turnat peste el nu vor lasa in veci de veci sa se coaca aluatul. ma indoiesc ca va iesi ceva din aceasta reteta.hai sa ne aflam in treaba si sa lansam si noi o reteta.
Comentarii (11):
Arata foarte bine!Sigur o voi gati si eu.
Tarta cu pere de dovleac=))))))))))
Ce prostie.......
Unde sunt perele?????
De ce se mai numeste "Tarta de pere" daca nici macar nu trec perele pe acolo?. Asta este exact ca firmele care una spun ca-ti vand pe internet iar cand primesti coletul gasesti in pachet cu totul altceva. Daca asta este politica nu credeti ca va pierdeti clientii? O singura data ii poti pacalii !!!!!!!??????
Fara ; o bulibaseala
Bravo ! Un dulce usor de facut, sanatos si gustos ! Voi face si eu aceasta tarta.
Tarta de pere ... cu dovleac?
De pere? Doamne fereste sa pui lapte peste foilaj....nu se coace in veci....hai sa ne vedem de treaba!
Tarta de pere......cu dovleac. dovleacul crud si cu laptele turnat peste el nu vor lasa in veci de veci sa se coaca aluatul. ma indoiesc ca va iesi ceva din aceasta reteta.hai sa ne aflam in treaba si sa lansam si noi o reteta.