Pentru aluat procedan astfel: cerne faina si in mijloc pune oul, praful de sare si untul. Framanta repede pana ce aluatul devine omogen. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru 1 ora.
Din aluat se intinde o foaie potrivit de groasa, cu care se tapeteaza o forma de tarta unsa cu unt. Preseaza bine foaia pe fundul tavi si inteapa din loc in loc cu furculita.
Aseaza merele deasupra curatate si taiate felii si stafidele.Bate ouale cu smantana, zaharul si praful de budinca. Toarna acest amestec peste mere ci coace la cuptor la 170 grade cca 30-40 minute.
Comentarii (12):
Excelenta !
Delicioasa si usor de facut, bine inchegata, se taie usor, are textura fina (eu am facut fara stafide)
E grozava
Foarte buna ,reteta
Reteta este foarte buna dar ar trebui sa specifici ce fel de smantana folosesti, fermentata, de gatit sau pentru frisca?
Cred ca este SUPER
Scortisoara nu trebuie sa lipseasca din aceasta tarta! In poza apare, dar in reteta, nu!
Am sa incerc si eu reteta si va spun parerea :)
Fff buna,merita sa o faci
E foate buna