Toping-ul de fructe: Fructe de padure congelate . Poti folosi de fapt piersici din compot, capsune proaspete sau zmeura, depinde doar de pofta ta 1 pliculet de gelatina rapida de la Dr Oetker 1lingura de zahar.
Daca nu ai aluat dulce de tarta, incepi cu el si il lasi la frigider pentru macar 30-40 de minute. Daca il ai deja facut si este in congelator aluatul se scoate cu o seara inainte din congelator si se lasa in frigider ca sa se dezghete, dar este important sa stea in continuare la rece.
Pudrezi cu faina blatul de bucatarie si transformi aluatul intr-o foaie. Asezi aluatul pe hartie de copt, ii dai cut/paste ca sa imbrace bine forma ta de tarta si ii lasi marginile usor rasfrante in exterior.
Il intepi cu furculita si il dai iar la frigider pana se incalzeste cuptorul. Atunci cand cuptorul este cald, dai focul mic si introduci tava cu aluatul de tarta si il lasi sa se coaca cam 20-25 de minute. Atunci cand este facut, scoti tava si o lasi la racit.
Intre timp te apuci de crema. Crema este o crema de lapte si oua, asa ca nu te inspaimanta, ca e simplissima. Bati ouale cu zaharul timp de 2-3 minute cu un mixer. Intr-un castron pui 50g de amidon cu 100ml lapte la inmuiat. Intr-un alt castronel pui la inmuiat pliculetul de gelatina rapida incolora in 50ml de lapte.
Intr-o cratita pui ouale batute cu zaharul, amidonul dizolvat in lapte, coaja rasa de lamaie, restul de lapte si 50g de unt. Pui oala pe foc si singurul secret al acestei creme este sa o amesteci TOT timpul cu un tel. Este enervant, stiu, dar este foarte important sa amesteci aceasta compozitie, pentru ca amidonul este mai greu decat restul ingredientelor si tinde sa se lipeasca daca nu amesteci.
In maximum 10minute, crema incepe sa capete consistenta, asa ca amesteca si mai abitir, iar cand are consistenta unei creme o dai de-o parte si adaugi laptele in care ai lasat la inmuiat gelatina si amesteci repede ca sa incorporezi gelatina dizolvata in lapte. In mod normal ar trebui sa incalzesti putin laptele cu gelatina dar pentru ca ai o cantitate foarte mica de lapte cu gelatina iar crema ta este tocmai luata de pe foc, asta iti va asigura dizolvarea gelatinei in toata masa cremei tale si nu distrugi nici gelatina in acest proces.
Pui crema in interiorul aluatului de tarta, umpland practic aluatul de tarta cu crema. Nu mai stiu daca aluatul era racit complet, asa ca nu cred ca e foarte important acest lucru, dar crema se pune imediat in forma de tarta. O lasi sa se raceasca si incepi sa prepari topingul.
Intr-o craticioara pui gelatina rapida, daca vrei poate avea culoarea rosie, daca fructele o cer, o lingura de zahar si apa 170-200ml si o incalziti bine, fara a o aduce la fierbere.
Asezi fructele tale pe suprafata tartei, pe crema, care acum este suficient de teapana ca sa suporte greutatea fructelor, dupa care, punand lingura cu lingura, din centru spre margine, tot jeleul pentru a fixa fructele pe tarta.
Gata, ai terminat. Arata absolut impresionant,nu. Stii ce, mai impresionant decat tarta ta este doar timpul in care va fi devorata.
Iti ia cam 45-50 minute sa faci tarta, mai astepti cel putin 3-4 ore pana sa tai prima bucatica, dar este atat de buna si merita fiecare minut!!! De data asta a facut-o cu fructe de padure, dar a in plan sa o fac cu piersici din compot siropos, sau de ce nu, cu ananas, ca nu a mai mancat tarta cu ananas de o gramada de ani.