Galbenusurile de ou se freaca foarte bine cu cele 4 linguri de zahar. Cand compozitia s-a deschis la culoare se adauga branza mascarpone si se amesteca bine sa nu ramana nici un cocolos de branza. In cele din urma se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor (in nici un caz cu mixerul!) pana la omogenizare.
Piscoturile se inmoaie in cafeaua amestecata cu esenta de rom si se aliniaza frumos unul langa altul intr-o tava tapetata cu hartie de copt astfel incat sa formeze un blat (pentru cantitatile specificate am folosit o tava de dimensiunea 13X25 cm).
Piscoturile se stropesc cu sucul lasat de afine (daca este cazul), se pun afinele si se presara o lingura de zahar brut. Deasupra se toarna toata cantitatea de crema mascarpone. Pentru aproximativ 15 minute tarta se da la cuptorul preincalzit, pe urma se va tine la cuptor cu usa intredeschisa pana crema prinde culoarea aurie dorita.
Si pentru ca aici nu e vorba de aluat dospit simtiti-va libere sa deschideti oricand usa cuptorului si sa verificati tarta! Se serveste cu pofta, calda sau rece dupa cum doriti, langa o cana cu lapte sau o ceasca de cafea!
Multumim! Pentru cei care găsesc intotdeauna ceva de cârcotit... este o rețetă ca oricare alta. De ce trebuie să fiți răutăcioși? Cred că se pune la cuptor pentru că are ou? Nu știu. Zic și eu. Apreciez efortul celui care se străduiește să ne împărtășească aceste rețete. Personal culeg și mă inspir cu ceea ce am nevoie. Multumesc
Comentarii:
Am preparat aceasta reteta. Arata minunat si gustul e desăvârșit!
Multumim!
Pentru cei care găsesc intotdeauna ceva de cârcotit... este o rețetă ca oricare alta. De ce trebuie să fiți răutăcioși? Cred că se pune la cuptor pentru că are ou? Nu știu. Zic și eu.
Apreciez efortul celui care se străduiește să ne împărtășească aceste rețete. Personal culeg și mă inspir cu ceea ce am nevoie.
Multumesc
Nu cred ca necesita sa-l pui la cuptor!
Cred ca e mai mult prajitura Tiramisum.
Nu vad dece sa pun piscoturile la cuptor