Tarta cu piscoturi si fructe de padure

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 h 15 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare45 min
Gătire30 min
  • Galbenusurile de ou se freaca foarte bine cu cele 4 linguri de zahar. Cand compozitia s-a deschis la culoare se adauga branza mascarpone si se amesteca bine sa nu ramana nici un cocolos de branza. In cele din urma se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor (in nici un caz cu mixerul!) pana la omogenizare.
  • Piscoturile se inmoaie in cafeaua amestecata cu esenta de rom si se aliniaza frumos unul langa altul intr-o tava tapetata cu hartie de copt astfel incat sa formeze un blat (pentru cantitatile specificate am folosit o tava de dimensiunea 13X25 cm).
  • Piscoturile se stropesc cu sucul lasat de afine (daca este cazul), se pun afinele si se presara o lingura de zahar brut. Deasupra se toarna toata cantitatea de crema mascarpone. Pentru aproximativ 15 minute tarta se da la cuptorul preincalzit, pe urma se va tine la cuptor cu usa intredeschisa pana crema prinde culoarea aurie dorita.
  • Si pentru ca aici nu e vorba de aluat dospit simtiti-va libere sa deschideti oricand usa cuptorului si sa verificati tarta! Se serveste cu pofta, calda sau rece dupa cum doriti, langa o cana cu lapte sau o ceasca de cafea!
Mrs.Green FootMrs.Green Foot

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

12/11/2022

Am preparat aceasta reteta. Arata minunat si gustul e desăvârșit!

(0) (0) abuz
IULIANA, 11/11/2022

Multumim!
Pentru cei care găsesc intotdeauna ceva de cârcotit... este o rețetă ca oricare alta. De ce trebuie să fiți răutăcioși? Cred că se pune la cuptor pentru că are ou? Nu știu. Zic și eu.
Apreciez efortul celui care se străduiește să ne împărtășească aceste rețete. Personal culeg și mă inspir cu ceea ce am nevoie.
Multumesc

(1) (0) abuz
01/02/2018

Nu cred ca necesita sa-l pui la cuptor!

(0) (0) abuz
17/03/2015

Cred ca e mai mult prajitura Tiramisum.
Nu vad dece sa pun piscoturile la cuptor

(0) (0) abuz