Petitchef

TARTA cu capsuni

Desert
4 porții
1 oră
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pt. blat: batem albusurile spuma cu un praf de sare 2 min. dupa care adaugam zaharul treptat si apa tot treptat. Continuam sa mixam pana se intaresc albusurile si capata consistenta de zapada.
  • Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu o lingura pana se incorporeaza faina.
  • Punem compozitia intr-o tava cu diam de 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 175 grade cca. 25 min.
  • Pt crema: inrt-o cratita antiaderenta batem cu un tel ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se desfac. Adaugam laptele rece, si amidonul amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia si se desfac eventualele cocoloase.
  • Punem cratita pe foc mare pt. 2 min. si amestecam continuu, dupa care reducem focul la f. mic si nu ne dezlipim de aragaz pt. a nu avea surpriza sa se lipeasca crema. Atentie, trebuie amestecat continuu cu telul pana vedeti ca se ingroasa crema si capata consistenta.
  • Dati la o parte de pe foc si puneti cratita in baie de apa rece, la fel amestecand in ea pana devine calda, prevenind in acest fel formarea unei pojghite deasupra. In timp ce amestecati pentru a se raci adaugati in crema 2 lingurite de unt si esenta de vanilie.
  • Turnati crema calduta peste blatul racit, ornati cu fructele care va plac si apoi turnati gelatina rosie preparata cf. instructiunilor de pe plic. Se poate orna si cu frisca. Dati la frigider min. 3 ore.


Poze

TARTA cu capsuni
TARTA cu capsuni - poza 2
TARTA cu capsuni - poza 3
TARTA cu capsuni - poza 4
TARTA cu capsuni - poza 5
TARTA cu capsuni - poza 6
TARTA cu capsuni - poza 7
TARTA cu capsuni - poza 8
TARTA cu capsuni - poza 9

Întrebări:




Comentarii (13):

david_n2015_1_2, 24/05/2015

Wqd

(0) (0) Abuz
19/03/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
Steli, 21/11/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz
27/07/2013

Foarte simplu de facut!:)

(0) (0) Abuz
01/07/2013

Buunaaaaa

(0) (0) Abuz
12/06/2013

Yupi

(0) (0) Abuz
03/06/2013

Usor de facut si extrem de gustoasa.

(0) (0) Abuz
15/05/2013

Foarte foarte buna!

(0) (0) Abuz
09/05/2013

Multumesc pentru reteta acum o prepar si eu.

(0) (0) Abuz
01/06/2012

E super buna!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează