Tarta cu capsuni

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 h 40 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire40 min
  • Pt. blat: batem albusurile spuma cu un praf de sare 2 min. dupa care adaugam zaharul treptat si apa tot treptat. Continuam sa mixam pana se intaresc albusurile si capata consistenta de zapada.
  • Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu o lingura pana se incorporeaza faina.
  • Punem compozitia intr-o tava cu diam de 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 175 grade cca. 25 min.
  • Pt crema: inrt-o cratita antiaderenta batem cu un tel ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se desfac. Adaugam laptele rece, si amidonul amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia si se desfac eventualele cocoloase.
  • Punem cratita pe foc mare pt. 2 min. si amestecam continuu, dupa care reducem focul la f. mic si nu ne dezlipim de aragaz pt. a nu avea surpriza sa se lipeasca crema. Atentie, trebuie amestecat continuu cu telul pana vedeti ca se ingroasa crema si capata consistenta.
  • Dati la o parte de pe foc si puneti cratita in baie de apa rece, la fel amestecand in ea pana devine calda, prevenind in acest fel formarea unei pojghite deasupra. In timp ce amestecati pentru a se raci adaugati in crema 2 lingurite de unt si esenta de vanilie.
  • Turnati crema calduta peste blatul racit, ornati cu fructele care va plac si apoi turnati gelatina rosie preparata cf. instructiunilor de pe plic. Se poate orna si cu frisca. Dati la frigider min. 3 ore.
floranceFlorance

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

david_n2015_1_2

Wqd

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

Steli

Excelent!

abuz

anonymous

Foarte simplu de facut!:)

abuz

anonymous

Buunaaaaa

abuz

anonymous

Yupi

abuz

anonymous

Usor de facut si extrem de gustoasa.

abuz

anonymous

Foarte foarte buna!

abuz

anonymous

Multumesc pentru reteta acum o prepar si eu.

abuz

anonymous

E super buna!

abuz
  • pagina 1 / 2