Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Se pune uleiul la incins in tigaie. Se adauga carnea tocata si se tine 2-3 minute la foc mare pana se rumeneste. Morcovul si ceapa se dau prin razatoare si se adauga peste carne. Se amesteca, se sareaza si pipereaza.
Se adauga sosul Worcestershire, pasta de tomate si vinul rosu. Se amesteca pana ce alcoolul se evapora. Se adauga usturoiul tocat si ierburile aromate, cimbrul si rozmarinul.
Se toarna supa de pui, amestecand incontinuu si se tine pe foc 3-5 minute sau pana ce este absorbit. Se pune carnea intr-o forma termorezistenta.
Separat facem piure-ul. Se preseaza cartofii fierti, se pune untul si galbenusurile, se sareaza si pipereaza si se amesteca cu putere. Gordon zice ca secretul sta in parmezanul adaugat la piure.
Asa ca adaugati parmezan, cu cat mai mult cu atat mai bine. Se acopera carnea din forma cu piure, se presara parmezan din belsug deasupra si se inteapa cu furculita pentru a obtine acele circumvolutiuni specifice.
Se da la cuptor, 18-20 minute la 220 grade, spre final 240 grade.
Eu am adăugat în compoziția cărnii niște mazăre verde și niște boabe de porumb. Asta ca sa o determin pe fetita mea de 5 ani sa mănânce și ceva legume. :-) A ieșit excelenta Plăcinta asta a Ciobanului! Merci mult.
Comentarii:
Excelenta
Foarte, foarte buna rețeta!
Eu am adăugat în compoziția cărnii niște mazăre verde și niște boabe de porumb. Asta ca sa o determin pe fetita mea de 5 ani sa mănânce și ceva legume. :-)
A ieșit excelenta Plăcinta asta a Ciobanului! Merci mult.
Absolutely Delicious !