Petitchef

Sarlota cu pere

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Laptele se pune pe foc moale, se adauga faina, zaharul si cacaoa, si se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase pana cand se ingroasa compozitia ca o crema. Pentru mai multa siguranta - faina se poate prinde de fundul vasului - folositi metoda bain-marie: vasul cu crema se pune intr-un alt vas mai mare, cu apa care fierbe.
  • Amestecati bine de tot, pana cand crema devine ca o pasta groasa, nu prea fluida. Apoi dati deoparte si lasati sa se racoreasca, la urma adaugand aromele - sa nu fiarba, pentru ca dispare din gustul de vanilie si rom. Forma speciala de sarlota se tapeteaza cu piscoturi, ca in poza, apoi se toarna crema.
  • Pe deasupra cremei se pune frisca, dar sa nu depaseasca nivelul piscoturilor, iar peste frisca cele 2 pere curatate de coaja si taiate jumatati .
  • La urma se mai pune un strat de piscoturi. Se lasa sarlota la rece cateva ore, apoi, cand se serveste se rastoarna pe un platou de tort si se orneaza cu restul de frisca si eventual bucatele mici de para, sau se serveste ca atare.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sarlota cu capsune
Sarlota cu capsune
8 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează