Petitchef

Rasturnica cu mere

Desert
8 porții
15 min
20 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se spala bine merele si se scot cotoarele cu dispozitivul special sau se taie pe jumatate si se scoate cu grija mijlocul cu seminte fara sa deterioram restul marului. Se feliaza apoi toate merele si se pastreaza deoparte.
    Se pregateste un vas termorezistent in forma rotunda. Se unge cu unt si se presara un strat de zahar apoi se aseaza concentric feliile de mar, in randuri succesive de la margine catre centru, toate in aceeasi directie, precum soldatii.
    Se aseaza cam doua-trei straturi, ca sa fie bogata brajitura.
    Se mai presara un strat de zahar, se imprastie apoi stafidele si nucile, se presara aromele si se introduce vasul la cuptor pentru 15-20 minute.
    Cand zaharul si merele au prins o culoare aramie se adauga o ceasca de apa si se mai lasa 5-10 minute in cuptor.
    Intre timp se prepara blatul.
    Se bat albusurile separat cu putina sare, se adauga zaharul si se mai bat pana s-a incorporat total.
    Galbenusurile se freaca cu doua linguri de ulei apoi se adauga peste albusurile batute. Se pune faina, zaharul vanilinat si coaja de lamaie si se amesteca usor compozitia.
    Se scoate vasul cu merele din cuptor si se rastoarna peste ele compozitia de blat. Se introduce din nou in cuptor pentru cca 15 minute. Se verifica cu un pai blatul daca este copt. Daca paiul iese curat, inseamna ca blatul s-a copt.
    Cand este gata, se scoate vasul din cuptor, se despart usor marginile blatului de vas cu un cutit, se aseaza deasupra un platou cu fata spre interiorul vasului si se rastoarna printr-o miscare rapida. Daca nu s-au desprins toate merele, se mai mangaie fundul vasului cu o carpa umeda pana ce cad toate. Se ridica apoi vasul si se mai repara cu un cutit eventualele imperfectiuni cauzate de o rasturnare defectuoasa.


Întrebări:




Comentarii (19):

08/12/2013

I like

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2014

PARE FOARTE BUNA PRAJITURICA ACEASTA !!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Cred ca e excelenta trebuie sa o probez

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Nepotelul meu de 5 anisori o savureaza nota zece!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
19/11/2011

F.buna
se poate face si cu gutui

(0) (0) Abuz
12/11/2011

Buna,chiar acuma am scos rasturnica din cuptor e un deliciu cea mai buna prajiturica cu mar felicitarii celei care a postato.

(0) (0) Abuz
10/11/2011

Seamana cu tortul de mere se poate orna cu frisca , fiind astfel mai aspectos si mai gustos. Dar mai ales usor de facut. Il voi face chiar maine.

(0) (0) Abuz
10/11/2011

E foarte buna,intradevar.Eu o fac frecvent...in plus,dupa ce se raceste(in frigider) ii adaug deasupra un strat de frisca batuta si,pentru ca nu pun nuci in compozitie,termin decorarea cu fulgi de migdale sau nuci maruntite

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chaussons cu mere
Chaussons cu mere
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble de mere și pere super crocant și fraged
Crumble de mere și pere super crocant și fraged
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Clătite cu mere fără zahăr adăugat
Clătite cu mere fără zahăr adăugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează