Prăjitură tiramisu
un desert deosebit
Ingrediente
8
Blat:
Crema:
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Încingem cuptorul la 180 grade C.
Tapetăm o tavă cu hârtie pergament și o ungem cu puțin ulei.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mierea - de preferat pe baie de aburi.
Batem albușurile spumă.
Adăugăm făina cernută cu praful de copt peste gălbenușuri amestecând bine.
La sfârșit adăugăm albușurile spumă și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizarea compoziției.
Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie și se dă la cuptor pentru 20-25 minute.
Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească în tavă.
După ce s-a răcit se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt.
Se taie marginile, apoi se taie în două pe orizontală.
Pentru umplutură amestecăm mascarpone cu frișca, Amaretto și mierea.
Amestecăm cafeaua cu 50 ml Amaretto, apoi se împarte în două părți egale.
Punem blatul pe o tavă, se însiropează cu jumătate din cantitatea de cafea, întindem jumătate de cremă.
Acoperim cu celălalt blat pe care-l însiropăm cu cafea și întindem restul de cremă.
Se dă la rece - de preferat peste noapte.
În momentul servirii se pudrează cu cacao. - Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
sergio
Buna
am gătit această rețetă
anonymous
Super gustoasa
am gătit această rețetă
anonymous
Sooper
am gătit această rețetă
ella
Nimic in comun cu adevarata tiramisu
RODICA
F.F. BUNA
N
nairdas
Penibila reteta !!!
anonymous
Delicioasa
anonymous
Bun
anonymous
Excelentă !!! si eu am facut de sărbători, s-a terminat in aceeasi zi, si a fost destul de mare
anonymous
F.bun
Punctează această reţetă