Prăjitură tiramisu

Desert
Foarte ușor
50 min

un desert deosebit

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Încingem cuptorul la 180 grade C.

    Tapetăm o tavă cu hârtie pergament și o ungem cu puțin ulei.

    Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și mierea - de preferat pe baie de aburi.

    Batem albușurile spumă.

    Adăugăm făina cernută cu praful de copt peste gălbenușuri amestecând bine.

    La sfârșit adăugăm albușurile spumă și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizarea compoziției.

    Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie și se dă la cuptor pentru 20-25 minute.

    Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească în tavă.

    După ce s-a răcit se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt.

    Se taie marginile, apoi se taie în două pe orizontală.

    Pentru umplutură amestecăm mascarpone cu frișca, Amaretto și mierea.

    Amestecăm cafeaua cu 50 ml Amaretto, apoi se împarte în două părți egale.

    Punem blatul pe o tavă, se însiropează cu jumătate din cantitatea de cafea, întindem jumătate de cremă.

    Acoperim cu celălalt blat pe care-l însiropăm cu cafea și întindem restul de cremă.

    Se dă la rece - de preferat peste noapte.

    În momentul servirii se pudrează cu cacao.
  • Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

sergio

Buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Sooper

am gătit această rețetă
abuz

ella

Nimic in comun cu adevarata tiramisu

abuz

RODICA

F.F. BUNA

abuz

nairdas

Penibila reteta !!!

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

Bun

abuz

anonymous

Excelentă !!! si eu am facut de sărbători, s-a terminat in aceeasi zi, si a fost destul de mare

abuz

anonymous

F.bun

abuz
  • pagina 1 / 3