Bellini, cocktailul italian cu piersici pe care îl puteți face acasă!
Bellini, cocktailul italian cu piersici pe care îl puteți face acasă!
Căutați un coktail răcoritor care să fie ușor de preparat pentru aperitiv? Încercați bellini, cocktailul italian cu piersici! Un amestec spumos de suc de piersici (sau piure de piersici) și prosecco care va avea cu siguranță un efect "wow" la aperitiv! Ca fapt divers, Bellini a fost născut la Veneția în anii 1940, crearea sa fiind atribuită lui Giuseppe Cipriani, fondatorul celebrului Harry's Bar. Acesta a numit cocktailul în omagiu pictorului Giovanni Bellini, ale cărui lucrări evocă nuanțele portocalii ale cocktailului. Pentru o schimbare față de tradiționalul spritz, preparați acest cocktail răcoritor care este foarte ușor de făcut și care trebuie consumat cu moderație, desigur :-)
Se poate folosi suc de piersici pentru a face Bellini? Aici am folosit suc de piersici pentru a face acest Bellini. Acest cocktail este preparat în mod tradițional cu piure de piersici. Totuși, aceasta este mai greu de găsit și poate fi înlocuit cu nectar de piersici, suc de piersici și, de ce nu, sirop de piersici! Dulceața va varia în funcție de ceea ce folosiți.
Se folosesc cuburi de gheață în Bellini? Puteți dacă doriți, dar vă recomandăm să răciți ingredientele și să preparați acest cocktail direct înainte de a-l bea!