Se separa galbenusurile de albusuri . Albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se adauga galbenusurile. Se bat bine apoi se adauga treptat restul ingredientelor . Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 de min aprox. Se probeaza cu scobitoarea.
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu praful de frisca pana devine o crema teapana. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga mascarponele si esenta de vanilie.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece apoi se scoate , se pune intr-un bol si se baga la microunde cateva secunde pana se topeste . Atentie sa nu fiarba. Se amesteca cu cateva linguri din amestecul de galbenusuri cu mascarpone apoi se adauga totul in bolul cu restul galbenusurilor.
Se adauga albusurile peste galbenusuri si se amesteca totul bine.Se prepara o cafea si se amesteca cu 150 ml lapte si esenta de rom. Blatul se taie in doua pe orizontala. Se tapeteaza o tava cu folie transparenta . Se toana in tava jumatate din crema preparata.
Peste crema se pune o foaie de blat care se insiropeaza bine cu cafeaua amestecata cu lapte . Se toarna restul cremei, peste care se pune cealalta foaie de blat.Se insiropewaza aceasta la fel si se baga la rece pana a doua zi.
Comentarii:
Niciodata cu oua crude!
Cu oua crude, nu.
Foarte buna o fac si eu
Naspa
Foarte buna