Blatul: Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 7 linguri de zahar, dupa adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o adaugam peste albusurile spuma si amestecam usor cu un tel de jos in sus. Coacem 4 foi pe fundul unei tavi unsa si tapetata cu faina. Atentie foile nu se pun una peste cealalta dupa ce le coacem pentru ca se vor lipi.
Crema : Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Fierbem compozitia pe abur pana se ingroasa. Cand e rece o amestecam cu un pachet de unt.
Crema 2. : Intr-o cratita batem albusurile spuma cu un praf de sare si cele 15 linguri de zahar. Punem cratita pe abur si batem in continuare. Din cand in cand ne unezim un deget si atingem spuma cand acesta nu se mai lipeste de deget atunci este gata. Dupa ce luam spuma de pe foc adugam nuca de cocos.
Asamblarea: peste prima foaie punem 1/2 din crema1, adaugam a doua foaie dupa care 1/2 din crema2, din nou foaie apoi crema1, ultima foaie, apoi crema2. Deasupra presaram cam vreo 20g nuca de cocos.
Acesta prajitura am avut-o pe masa de Craciun, nu pot sa va exprim in cuvinte cat poate fi de buna. Este una dintre prajiturile mele preferate, am crescut cu acesta prajitura si in mod cert de fiecare data imi va aduce aminte de copilarie si de cat de bine era la mama.
Comentarii (15):
Gustos!
Cum se coace foile pe fundul tăvi? Se face un aluat tare care trebuie întins sau se pune cu lingura și se împarte în 4 foi
Voi incerca sa o fac. Pare foate buna.
O sa incerc arata super
Grozava de buna am facut-o si eu si imi place
Foarte buna!
Foarte buna
Arata excelent de bine am facuto pentru prima oara si este foarte gustoasa
Aztazi vreau so fac
Excellent!!!