Foi: Zaharul ,1 lingura cu cacao, cele 2 oua intregi,2 linguri miere de albine ,50 gr margarina le punem la fiert pe baie de aburi pana incepe sa spumeze compozitia amestecand continuu .In acest moment se ia de pe foc, adaugam praful de copt si faina cat cuprinde ,circa 400- 500 gr si framantam bine pana obtinem o coca elastica .
Coca astfel obtinuta o impartim in 3 parti egale si le coacem pe dosul tavii. Cand e coapta si cat e calda o luam pe o hartie de copt si intindem urmatoarea foaie. Fiind coapte si foile ne apucam de preparat crema in felul urmator .
Crema : Cele 2 plicuri cu budinca de vanilie le amestecam cu 10 linguri zahar si adaugam la ele treptat 500 ml lapte rece. Aceasta compozitie o punem la fiert amestecand mereu sa nu se prinda de vas. Dupa ce a fiert lasam budinca la racit.
Acum ca a racit bine adaugam la ea 250 gr Rama Maestro si cu mixerul le mixam bine . Iata ca am obtinut una din creme. La fel procedam si la celelalte 2 plicuri de budinca si obtinem cea de-a 2 a crema.
Asamblare : Umplem foile cu cremele obtinute si deasupra ornam foaia cu glazura alba sau cu glazura de ciocolata .
Foarte rar dau eu astfel de calificative, insa acum nu m-am putut opri sa "taxez" lipsa de inspiratie a autoarei acestei retete. Motive: 1) - folosirea margarinei: 2) - sugerati pregatirea in 2 (doua) transe a ACELEIASI creme (budinca + margarina), cand se putea doar o data, dupa care se impartea in jumatate dupa 'ochi' : 3) folositi budinca de vanilie industriala cu ADITIVI, in loc sa sugerati folosirea unei CREME DE VANILIE DE CASA, asa cum se facea inainte de a aparea blestematele astea de chimicale.
De ce va este asa de greu sa scrieti in paranteza marimea tavi ?? Flositi margarina cind se stie cit este de daunatoare !!! s-au daca este UNGUREASCA credeti ca e mai buna,va inselati ,tot margarina este ,de budinca sa nici nu m-ai vorbim !!!!!!! Thanks & God bless all of you .
Daca tot ne apucam sa pregatim prajituri de casa cel putin sa folosim ingrediente cat mai naturale! Exista retete de creme foarte bune, renuntati la plicurile de budinca din comert si folositi cat mai rar margarina! O crema preparata cu un are un gust deosebit!
Comentarii (16):
Foarte rar dau eu astfel de calificative, insa acum nu m-am putut opri sa "taxez" lipsa de inspiratie a autoarei acestei retete. Motive: 1) - folosirea margarinei: 2) - sugerati pregatirea in 2 (doua) transe a ACELEIASI creme (budinca + margarina), cand se putea doar o data, dupa care se impartea in jumatate dupa 'ochi' : 3) folositi budinca de vanilie industriala cu ADITIVI, in loc sa sugerati folosirea unei CREME DE VANILIE DE CASA, asa cum se facea inainte de a aparea blestematele astea de chimicale.
F. buna!
Excelent!
De ce va este asa de greu sa scrieti in paranteza marimea tavi ?? Flositi margarina cind se stie cit este de daunatoare !!! s-au daca este UNGUREASCA credeti ca e mai buna,va inselati ,tot margarina este ,de budinca sa nici nu m-ai vorbim !!!!!!! Thanks & God bless all of you .
Inteleg ca este vorba despre o singura crema.
Nu exista budinca mai naturala , toate budincile din comert au aditivi. Vrei o budinca naturala , o faci in casa din lapte , amidon , unt , zahar.
Ok,
Daca tot ne apucam sa pregatim prajituri de casa cel putin sa folosim ingrediente cat mai naturale! Exista retete de creme foarte bune, renuntati la plicurile de budinca din comert si folositi cat mai rar margarina! O crema preparata cu un are un gust deosebit!
Exista in comert si budinca cu ingrediente ma naturale, de exemplu Haas, budinca nemteasca. Incercati si veti vedea diferenta.
Bunut,bunut!!!