Separam ouale(albusul de galbenus),apoi amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana obtinem o crema groasa.Se adauga incet faina,apoi cacaoau si la sfarsit grisul.Mixam apoi pe rand la viteza minima,laptele,uleiul si la final se adauga mierea. Separat,batem albusurile spuma tare impreuna cu praful de sare.Se amesteca spuma cu crema facuta din galb.si din aceasta compozitie se coc 2 foi.
Se bate frisca si se adauga intaritorul,mierea si zaharul vanilat.O lasam la racit pana se racesc foile. Glazura 1 (se pune intre cele 2 straturi de crema) - 120g de ciocolata de menaj - 70g de unt - 1 lingura de apa - 2 linguri de ulei. Se prepara glazura astfel: Le topim toate in bain marie si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Glazura 2:
Eu am folosit 2 plicuri de glazura ciocolata de la Dr.Oetcker. ok...sa incepem si asamblarea... Peste prima foaie se pune 1/2 din cantitatea de crema obtinuta si o nivelam cu un cutit sau o spatula.Peste crema se toarna glazura 1 si apoi o punem la frigider pana se intareste(eu am bagat-o la congelator pt.k copii nu aveau rabdare=));=));).Dupa ce s-a intarit glazura se scoate de la frigider si se pune al doilea blat peste care turnam cantitatea ramasa de crema.Presam bine,apoi preparam glazura 2 cf.intructiuni de pe pachet.Se da din nou la rece.
Stiu ca poate va descurajeaza multitudinea de ingrediente dar va puteti consola cu gandul ca prajitura e foarte foarte buna!!!
Comentarii:
Am facut-o si eu ...este extraordinar de buna!!!
Naspa crema e putin cam aerata in concluzie nu va pierdeti timpul o facatura de 2 lei
Foarte bun
Are prea multe ingrediente
Am sa o incerc