Dupa care separat galbenusurile de albusuri. Intr-un castron punem untul topit, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, sarea si esentza .Se mixeaza bine de tot pana se deschide la culoare compozitia se adauga laptele putin cate putin , in timp ce mixam in continuare (laptele sa fie rece, nu cald).
Din lapte mai pastram putin ca sa punem din el si cand adaugam faina amestecata cu praful de copt, si apoi cernuta iese o compozitie mai densa, si in caz ca nu face fata mixerul la aluat, mai punetzi un pic de lapte.
Separat se bat albusurile spuma si se pun peste aluat, apoi cu o lingura de lemn incepem sa amestecam de sus in jos usurel Si amestecam pana apar basici in aluat, in poza mea se vede doar una intr-un colt, ca pina pozat au inceput sa se dezumfle..
Tapetam o tava nu foarte mare, in care se pune mai mult de jumate din cantitatea de aluat Intr-o punga se pun cam 4 linguri zdravene de nutella, se decupeaza la un colt si dupa aia desenam peste compozitie. Poca facuse niste dungulite foarte dragute, dar cum nutella mea era cam tare si asteptat sa se inmoaie bine , punga mea s-a rupt si atunci suparat si inceput sa pun cu lingura
Punem deasupra si restul de aluat, cu o lingura, din loc in loc si se niveleaza usor. Se presara deasupra nuci, aici am pus destule pentru ca in combinatie cu nutella, prajitura are un gust ciocolatos-nucos.Se baga tava la cuptor preincalzit la 175 grade, pentru 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea, vedeti ce bronzata e si ce bine arata. Se pudreaza, asta cine vrea, ca arata bine si fara zahar pudra. Se lasa la racit si se taie patrate, se vede ca in unele locuri am pus nutella cu lingura, poza e cam intunecata pentru ca era innorat o poza la lumina zilei si gata a avut un succes nebunesc, mai ales la mame.
Comentarii:
Foarte buna felicitari
Foarte buna