Merele se dau pe razatoarea mare, se calesc cu zaharul, untul, scortisoara. Se lasa la racit framantat in MP faina + untul partial topit. Cand au inceput sa se faca firimituri adaugat zaharul pudra, un varf de sare, ouale pe rand si praful de copt stins.
Aluatul se inveleste in folie plastic si se da la frigider 1 ora.Apoi se imparte in 3 parti egale si se intind foi folosit tava mare a aragazului iar foile au iesit cam subtirele, folositi o tava putin mai mica. mai presarat scortisoara si in tava, peste mare.
Se pun in tava : foaie-mere-foaie-mere-foaie.Se coace la foc mic pana se rumeneste. Se taie si se pudreaza cu zahar dupa ce se raceste. Este mai buna prajiturica a 2-a zi, dupa ce se fragezesc foile. Cu siguranta o voi mai repeta.
Comentarii:
Super :)
Foarte bun^!
MARIA draga aici ai o reteta de papanasi fierti
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/06/papanasi-fiertide-data-aceasta.html
Super si rapida reteta. Multumim!
As dori, daca se poate o reteta de papanasi fierti
Va doresc o zi placuta!