Petitchef

Prajitura cu lamaie

Desert
4 porții
40 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

blat :

crema:

suplimentar:

Preparare

  • 1. Pregatim mai intai blatul, astfel: intru-n bol incapator se bat albusurile de la cele 3 oua cu apa si un praf de sare, pana cand avem o spuma consistenta.

    Adaugam, treptat, zaharul ( cate-o lingura, pana se dizolva si tot asa), apoi galbenusrulie si , la final, untul topit ( dar racit).
  • 2. La final incorporam faina cernuta+1/2 plic praf de copt si coaja rasa de lamaie. Faina se incorporeaza usor, cu o spatula, ca sa mentinem consistenta aerata a blatului.

    In tava mare de aragaz ( tapetata cu hartie de copt) punem compozitia obtinuta si o nievelam cat mai bine. Dam tava la cuptor cca 12-15 min, la foc mediu!

    Blatul este gata cand la proba cu scobitoarea aceasta va iesi curata! Se scoate din cuptor si se lasa la racit!

    Tips: dedesubtul blatului aflat pe hartia de copt punem un servet umed ( in acest mod vom putea desprinde cu usurinta blatul de pe hartia de copt).
  • 3. Blatul racit se taie in 3 fasii egale.

    Intre timp, cat sta blatul la racit pregatim crema de lamaie, astfel: batem intr-o craticioara ouale cu zaharul, apoi adaugam amidonul ( eu nu am avut si am inlocuit cu un plic de budinca de vanilie) si zeama+coaja de lamaie.

    Punem craticioara pe foc micut la aragaz, amestecand in continuu in ea, pana se ingroasa

    Crema astfel obtinuta se lasa la ract ( avem grija sa o acoperim cu folie alaimentara ca sa nu faca pojghita deasupra; filmul alimentar se pune chiar lipit de crema respectiva, sa nu existe nicun fel de spatiu de aer intre).
  • 4. Cat timp crema sta la racit, batem smantana pentru frisca, avand grija sa adaugam si un plic de inatritor, pentru consistenta ! Trebuie sa fie teapana! Optional, adaugam 1 lingura de zahar pudra!

    Peste smantana bine batuta adaugam ,treptat, cate-o lingura din crema de lamaie (racita bine)!

    Tips: daca ne grabim si vrem sa racim mai repede crema de lamaie, punem craticioara in care se afla in apa rece!

    Asamblam prajiturica, astfel: 1/3 fasie blat se acopera cu un strat gem de zmeura, apoi 1/2 crema lamaie, punem o a doua fasie de blat ( pentru care repetam aceeasi operatiune).
  • 5. La final acoperim cu cea din urma fasie de blat!!!

    Prajitura se acopera cu o glazura de lamaie ( preparata cf instructiunilor de pe plic) si se decoreaza dupa pricepere! :) ...Se pastreaza la frigider 2-3 ore inainte de portionare!


Poze

Prajitura cu lamaie
Prajitura cu lamaie - poza 2
Prajitura cu lamaie - poza 3

Întrebări:




Comentarii (31):

12/07/2017

Foarte buna,am pregatit-o de mai multe ori.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/04/2015

Savuroasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2014

Din pacate, reteta nu este buna deloc, am facut doar blatul si m-am oprit, din fericire...cu 3 oua este imposibil sa poti face o tava de cuptor intreaga, daraminte sa o mai poti taia in 3 straturi dupa coacere. Va recomand cu incredere sa cautati o alta reteta fie pe net fie direct dintr-o carte de bucate, testata si recomandata!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/08/2014

Blatul este foarte bun, crema insa este fainoasa din cauza budincii care nu are cu ce sa se hidrateze suficient.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/12/2013

Nu stim ce gust are

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Foarte faina si delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/04/2015

Merita incercat!

(0) (0) Abuz
florentina_c2014
florentina_c2014, 21/04/2015

Interesant!

(0) (0) Abuz
21/04/2015

Foarte gustoasa!

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 21/04/2015

MINUNATA !!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează