Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se adauga galbenusurile zdrobite,apoi pesmetul amestecat cu praful de copt ,zaharul vanilat si morcovul dat prin razatoarea mica si apoi presat putin ,pentru a mai scoate din sucul lui.Se unge cu putin unt o forma cu inel,se toarna aluatul de mai sus si se da la copt cca 20-25 minute ,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.
Dupa ce s-a copt ,se scoate din forma pe un platou,se presara zahar vanilat deasupra.Bananele se curata de coaja apoi se taie pe uing in jumatati si se caramelizeaza in untul topit cu cele 3 linguri de zahar,apoi se pun deasupra ptajiturei care se lasa sa se raceasca putin.
Intr-o craticioara se pune zaharul pudra amestecat cu coaja de lamaie si sucul de lamaie,sa se topeasca pe flacara mica a aragazului .La sfarsit adaugam si esenta de lamaie,Aceasta glazura de lamaie se toarna calduta deasupra prajiturei,peste banane.Se da la frigider sa se raceasca bina apoi o decoram cu frisca si jeleuri.
Comentarii:
Mai detaliat scris