Prajitura cu fanta
Ingrediente
4
Preparare
Preparare2 zile 12 h
Gătire30 min
- Galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.Se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.
- Gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.Crema o intindem pe blatul rece.
- Se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa. o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.
- - 2 budinci de vanilie,
- 700 ml suc de fanta de portocale,
- zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
07/09/2016
Corect ar fi ca la orice reteta sa se specifice dimensiunile tavi si timpul de coacere si temperatura
am gătit această rețetă
Ana-Eugenia Manea,
06/12/2017
Stii sa dai explicatii pentru prajituri cum stiu eu sa joc fotbal. Cand ai spus ingredientele. trebuia sa treci si budincile de vanilie si sucul de fanta si zaharul, caci sunt tot ingrediente. Or, dumneata le-ai trecut la ultima etapa de executare a prajiturii. Logic : vedeam ingredientele, ma duceam sa le procur si ma apucam de prajitura, urmand sfatul pe etape. Cand ajungeam la ultima etapa constatam ca nu am cumparat budincile si sucul de fanta, sau ma deranjaq faptul ca trebuia sa folosesc otraca numita "fanta"