Prajitura cu ciocolata si visine

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

BLAT:

CREMA:

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul.
  • Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, la 170C, 30 de minute. Din cand in cand, aplici testul cu scobitoarea. Este cel mai bun blat pe care l-am mancat vreodata.
  • Pentru crema, pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc mic si amesteci pana se topeste si da in clocot. Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata.
  • Lasi sa se mai raceasca un pic, apoi adaugi frisca batuta. Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat, adaugi visine fara samburi si scurse, iar la final, pui restul de crema. Ornezi cu visine si fulgi de ciocolata.
  • O dai la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii.

Punctează această reţetă

MMeosiris

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

chriss2012

Este foarte buna dar are prea mult zahar. Nu este esplicat pre bine pentru incepatori. Blatu este delicios dar trebuie sa il insiropezi si reteta este rezonabila si nare chesti naspa ca altele retete si la crema trebuie sa pui mai putina cacao dar este foarte buna si recomand aceasta reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Arata foarte bine si-mi place ce scrie in reteta.

abuz

anonymous

Arata f bine

abuz

anonymous

Comentariul tău:am incercot-o si eu este intra-adevar cea mai buna si mai de efect prajitura cu visine!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Super !!!

abuz

anonymous

Super Reteta!

abuz

anonymous

Imi place

abuz

anonymous

Ieri am facut prajiturica. E super ciocolatoasa, o bunaciune fina :D

abuz

anonymous

Excelenta prajitura, am facut-o de doua ori pana acum. Sfatul meu: merge un pic insiropat blatul (eu l-am insiropat cu putina cafea - 400ml cu rom).
Spor la gatit!

abuz