Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul.
Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, la 170C, 30 de minute. Din cand in cand, aplici testul cu scobitoarea. Este cel mai bun blat pe care l-am mancat vreodata.
Pentru crema, pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc mic si amesteci pana se topeste si da in clocot. Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata.
Lasi sa se mai raceasca un pic, apoi adaugi frisca batuta. Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat, adaugi visine fara samburi si scurse, iar la final, pui restul de crema. Ornezi cu visine si fulgi de ciocolata.
O dai la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii.
Este foarte buna dar are prea mult zahar. Nu este esplicat pre bine pentru incepatori. Blatu este delicios dar trebuie sa il insiropezi si reteta este rezonabila si nare chesti naspa ca altele retete si la crema trebuie sa pui mai putina cacao dar este foarte buna si recomand aceasta reteta
Excelenta prajitura, am facut-o de doua ori pana acum. Sfatul meu: merge un pic insiropat blatul (eu l-am insiropat cu putina cafea - 400ml cu rom). Spor la gatit!
Comentarii:
Este foarte buna dar are prea mult zahar. Nu este esplicat pre bine pentru incepatori. Blatu este delicios dar trebuie sa il insiropezi si reteta este rezonabila si nare chesti naspa ca altele retete si la crema trebuie sa pui mai putina cacao dar este foarte buna si recomand aceasta reteta
Arata foarte bine si-mi place ce scrie in reteta.
Arata f bine
Comentariul tău:am incercot-o si eu este intra-adevar cea mai buna si mai de efect prajitura cu visine!!!!!!!!!!!!!!!
Super !!!
Super Reteta!
Imi place
Ieri am facut prajiturica. E super ciocolatoasa, o bunaciune fina :D
Excelenta prajitura, am facut-o de doua ori pana acum. Sfatul meu: merge un pic insiropat blatul (eu l-am insiropat cu putina cafea - 400ml cu rom).
Spor la gatit!