Prajitura cu banane si ciocolata
Delicioasaaaaa
Ingrediente
15
Pentru Blat :
Pentru crema de ciocolata :
Preparare
Preparare30 min
Gătire2 ore
- Bananele decojite se pun intr-un bol si se zdrobesc cu o furculita (eu le-am lasat bucatele mai mari)
- Se adauga extractul de vanilie, ouale batute, apa calduta, laptele, uleiul si zaharul si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei
- Se incorporeaza si cacaua cernuta, apoi faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul, amestecand continuu cu un tel sau o lingura
- Se tapeteaza tava de copt cu hartie de copt, si se toarna compozitia in tava
- Se coace 45-50 de minute la 175°C, in cuptorul preincalzit
Cat timp se coace prajitura se pregateste crema de ciocolata - Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit impreuna cu frisca, la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata si crema este omogena (!!!atentie, amestecul nu trebuie sa fiarba)
Cand prajitura s-a racit complet se decoreaza cu glazura de ciocolata - Se poate decora cu bombonele, nuci, fulgi de migdale
Se lasa la frigider o ora si apoi se portioneaza
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte buna prajitura!!!Nu dau niciodata gres cu ea cand vreau sa imi impresionez invitatii!
am gătit această rețetă
C
cris_nedelcovici
E prea mult lichid!!! 490 ml de lichid (plus bananele) si doar
350 g de ingrediente uscate. Rezulta un "ceva"necopt.....
am gătit această rețetă
anonymous
Am s-o fac, merci pt reteta.
am gătit această rețetă
anonymous
Mi a esit exact cum ai spus
anonymous
Pare buna, si e usor de facut, dar ma intereseaza daca nu cumva se simte zaharul in prajitura. nu se bate mai intai cu ouale ca sa se topeasca?
anonymous
Ar fi interesant de aflat dimensiunile tavii.
anonymous
Pare delicioasa! am sa o incerc,multumesc pentru reteta !
anonymous
Pare buna!
anonymous
Grozava
anonymous
Delicioasa
Punctează această reţetă