Se separa galbenusurile de albusuri, peste albusuri se pune sare si se bat cu mixerul, pana formeaza o spuma batoasa. Se adauga zaharul, apoi galbenusurile, praful de copt, si la urma faina mestecand de sus in jos, ca sa nu compromitem compozitia, apoi turnam intr-o tava de 30/40 ,care in prealabil, am pus o foaie de copt unsa cu ulei si o dam la cuptor intai la foc mic 15 minute ptr a creste , apoi la foc mediu inca 25 minute.Se lasa la racit.
Ciocolata se taie bucatele, si se pune pe bain marie, cu smantana si se topeste la foc potrivit , apoi se da la rece . Cand s-a racit se mixeaxa bine cu unt si es de rom.
Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara,apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza.Se adauga laptele, apoi se pune la bain-marie si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte.
Gelatina se pune in 60 ml apa rece si se dizolva pe bain marie. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca si cand este rece se adauga frisca batuta. Se adauga visine din compot si un pic de es de migdale.
Cacao, zaharul, frisca lichida, apa , se amesteca intr-un vas. A pus pe foc mestecand mereu pana ce a inceput s fiarb bine, dup care a lsat-o s fiarb 10 minute amestecand in continuare.
Cand a inceput sa dea pe afara am oprit-o, am strecurat-o, iar cand nu a mai fost clocotita, dar putin fierinte, am pus gelatina inmuiata in apa. Cand glazurati puneti prajitura pe gratar ca sa colectati glazura,eventual mai turnati deasupra inca o data. Glazura trebuie sa fie cam la 40grade cand incepeti sa glazurati.