Mierea, zaharul, untul, bicarbonatul, oul, laptele se pun intr-o oala pe foc, amestecand pana fierb si se umfla.Se ia de pe foc si se adauga faina amesecand rapid.
Aluatul caldut rezultat se imparte in 4 si se intind foi ce se coc pe fundul tavii unse.
Foile coc cam in 5 minute, iar cand se scot, se mai lasa cateva minute pe tava, pentru a se raci, deoarece sunt foarte fragede.
Pentru crema, se face un gris cu lapte si zahar tare, se raceste, apoi se adauga untul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si zeama.
Se asambleaza prajitura:Mie mi-au iesit 5 foi. foaie,crema,foaie,gem,foaieccrema,foaie,zahar pudra.
Nu iteleg de ce nu se scrie la fiecare reteta si ''' marimea tavi ''' care a fost folosita ,de ce va este asa de greu sau chiar se face intentionat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Comentarii (20):
Am facut-o chiar simbata este preferata familiei,mele...
Super buna
Nu iteleg de ce nu se scrie la fiecare reteta si ''' marimea tavi ''' care a fost folosita ,de ce va este asa de greu sau chiar se face intentionat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FOARTE BUNA !!!!! Felicitari !
Da, este o prajitura delicioasa!
Excelent
Imi place....
Incerc säl fac dar precis este bunä...
Preferata mea
Guikug,kugtdgbyudyjgdgtdfjyfkyfffffffffffffffffffffffffff