Pentru inceput preparam mousse de menta, topim la bain marie, 200 g ciocolata alba in 50 ml frisca, separat punem la inmuiat 20 g gelatina in 4-5 linguri de apa rece, dupa ce s-a umflat o asezam la bain marie sa se topeasca.
Batem tare 150 ml de frisca. Dupa ce s-a topit ciocolata dam de pe baia de aburi si incorporam gelatina in ea, adaugam 50 de ml de sirop de menta si 100 g iaurt apoi amestecam bine, cand s-a racit compozitia incorporam si frisca batuta tare.
Intr-o tava pe care o tapetam cu folie din plastic asezam o foaie de pandispan pe care o insiropam usor cu sirop de apa cu zahar si vanilie, adaugam mousse-ul de menta, iar peste el punem din nou o foaie de pandispan, dam la rece pana preparam mousse de ciocolata.Tot la bain marie topim 200 gr ciocolata neagra cu 50 ml frisca, procedam ca la mousse cu menta, incorporam gelatina topita dupa ce ridicam cratita de pe aburi, apoi cand se raceste putin adaugam frisca batuta, pastram aceleasi cantitati ca la mousse de menta insa fara sirop.
Deasupra asezam o alta foaie de pandispan si acoperim cu folie, apoi dam la rece pentru 2 ore cel putin. Dupa ce s-au intarit cremele, preparam glazura. Punem din nou pe baie de aburi 100 g ciocolata neagra, 3 linguri de zafar si 100 ml frisca, topim totul bine amestecand in continuu sa nu ramana cocoloase, adaugam untul taiat cuburi si amestecam pana se topeste.