Zaharul se amesteca cu o cana de apa si se obtine astfel un sirop.
Amestecam pana cand s-a topit bine zaharul.
Framantam margarina cu faina spoi adaugam siropul de zahar, oul, zaharul vanilat si putina sare.
Spre final adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau un pliculet praf de copt.
Totul se framanta bine si daca este cazul se mai completeaza cu faina astfel incat sa obtinem un aluat mai vartos.
Intre timp am pregatit dispozitivul special pentru masina de tocat ( in caz ca nu aveti puteti folosi spritul).
Din aluat facem bilute mai mici pe care le punem in masina de tocat, astfel incat sa putem da biscuitilor forma dorita.
Ungem tava cu putin ulei si punem biscuitii, pe care mai apoi ii dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la foc mediu.
Timpul de coacere variaza in functie de cuptor dar ne putem da seama dupa culoare cand sunt gata.
In unii biscuiti eu am pus miere de prune apoi i-am presarat cu zahar pudra iar pe altii i-am dat doar prin zahar pudra.
Asa cum va spuneam si la inceput acesti biscuiti nu se strica foarte repede, ci dimpotriva, cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi si mai buni.
Daca v-a placut reteta mea de ?placinta prin masina? nu uitati sa ii dati ?like? si ?share? si abonati-va la feed, astfel incat atunci cand postez o reteta noua pe site sa primiti notificare pe e-mail.
Comentarii (69):
F buni si economi; se poate pune si unt in loc de margarina si bineinteles ca-s mai gustuosi;
Bun
Excelenti
Buni,buni,f buni
Prea multa faina, si numai un ou?Am niste rezerve...
Super de buni
F.buni, spornici
Foarte buni si foarte convenabili
Foarte buni ,biscuitii de casa !
Am facut de multe ori. Biscuiti spritati !!! In los de margarina folositi unt sau untura.