Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul scos de la frigider si taiat cubulete.
Framantam usor cu degetele, pana capata o consintenta nisipoasa.
Se adauga zaharul si galbenusurile.
Se framanta. Daca este necesar se mai adauga 2-3 linguri de apa pentru a se forma un aluat care se dezlipeste de pe vas.
Se pune aluatul intr-o punga, sau se acopera vasul cu folie alimentara si se baga la frigider pentru 30 minute.
Intre timp, spala si se curata de partea atoasa din exterior rubarba. Se taie feliute. Capsunile se spala si se curata de codite. Se taie in 2, 4, 6…in functie de cat de mari sunt.
Intr-o tigaie sa pun toate ingredientele, se amesteca si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rubarba.
Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua parti egale si se intinde foaie. Cu ajutorul sucitorului se aseaza pe fundul unei forme.
Apoi se adauga amestecul de fructe.
Se acopera totul cu a doua foaie de aluat. Se indeparteaza surpulsul si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-25 minute, pana cand foaia de deasupra devine crocanta si rumena.
Eu cand am pus foaia de deasupra, am lasat-o jos prea repede si nu am acoperit perfect toata suprafata. Ideal ar fi sa o acopere.
Eu rubarba nu am vazut decat in reviste sau tv,stiu ca se cultiva in ardeal dar nici ei nu stiu prea multe de ea,in Bucuresti nu se gaseste si de la ea se foloseste numai tulpina ,frunzele sunt toxice
Comentarii:
Reteta la aluat nu e ok!!!! Mi-a iesit tare ca piatra
Super
F sanatoasa,gasiti la Kaufland si Auchan
Eu rubarba nu am vazut decat in reviste sau tv,stiu ca se cultiva in ardeal dar nici ei nu stiu prea multe de ea,in Bucuresti nu se gaseste si de la ea se foloseste numai tulpina ,frunzele sunt toxice
De unde se poate procura rubarba, va rog frumos?