Plachie de platica proaspata

Plachie de platica proaspata
Desert
2 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

2

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca


Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se curata pestele de solzi si de intestine si se spala bine. Se sterge, se sareaza si se pipareaza usor.
  • Ceapa tocata si morcovul taiat felii subtiri se soteaza un pic in ulei si se aseaza intr-tava sau intr-un vas de Jena potrivit pentru cuptor. Se aseaza deasupra feliile de cartofi taiate foarte subtiri, cubulete de telina si un gogosar taiat fin.
  • Pestele se umple cu crengile de cimbru si busuioc (se pot adauga si cativa catei de usturoi), se unge cu ulei si se aseaza peste legume.
  • Se aseaza pe peste feliile de gogosar, apoi se acopera mancarea cu felii de rosii. Se mai stropeste cu ulei (daca e necesar), se presara sare, cimbru si piper.
  • Acoperit tava cu folie de aluminiu, ca sa fiarba inabusit - cam vreo 20 de minute, apoi indepartat-o, ca sa scada zeama si sa se rumeneasca un pic pestele. A fost minunat!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

10/07/2013

Delicios!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
19/01/2014

E delicioasa servita cu vin alb.

(0) (0) abuz
01/11/2013

De toata pula !!!
cu oasele ce faci'

(0) (0) abuz
05/01/2013

Delicios !

(0) (0) abuz
31/10/2012

Abia astept sa o gatesc si eu!

(0) (0) abuz
marmota_cool2000, 06/05/2010

Chiar acum am scos plachia de platica din cuptor,facuta dupa reteta de mai sus,nota 10,este foarte gustoasa,felicitari pentru reteta.

(0) (0) abuz



+