Plachie de platica proaspata
Ingrediente
2
Rețete inrudite
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Se curata pestele de solzi si de intestine si se spala bine. Se sterge, se sareaza si se pipareaza usor.
- Ceapa tocata si morcovul taiat felii subtiri se soteaza un pic in ulei si se aseaza intr-tava sau intr-un vas de Jena potrivit pentru cuptor. Se aseaza deasupra feliile de cartofi taiate foarte subtiri, cubulete de telina si un gogosar taiat fin.
- Pestele se umple cu crengile de cimbru si busuioc (se pot adauga si cativa catei de usturoi), se unge cu ulei si se aseaza peste legume.
- Se aseaza pe peste feliile de gogosar, apoi se acopera mancarea cu felii de rosii. Se mai stropeste cu ulei (daca e necesar), se presara sare, cimbru si piper.
- Acoperit tava cu folie de aluminiu, ca sa fiarba inabusit - cam vreo 20 de minute, apoi indepartat-o, ca sa scada zeama si sa se rumeneasca un pic pestele. A fost minunat!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
M
marmota_cool2000,
06/05/2010
Chiar acum am scos plachia de platica din cuptor,facuta dupa reteta de mai sus,nota 10,este foarte gustoasa,felicitari pentru reteta.