Se curata pestele de solzi si de intestine si se spala bine. Se sterge, se sareaza si se pipareaza usor.
Ceapa tocata si morcovul taiat felii subtiri se soteaza un pic in ulei si se aseaza intr-tava sau intr-un vas de Jena potrivit pentru cuptor. Se aseaza deasupra feliile de cartofi taiate foarte subtiri, cubulete de telina si un gogosar taiat fin.
Pestele se umple cu crengile de cimbru si busuioc (se pot adauga si cativa catei de usturoi), se unge cu ulei si se aseaza peste legume.
Se aseaza pe peste feliile de gogosar, apoi se acopera mancarea cu felii de rosii. Se mai stropeste cu ulei (daca e necesar), se presara sare, cimbru si piper.
Acoperit tava cu folie de aluminiu, ca sa fiarba inabusit - cam vreo 20 de minute, apoi indepartat-o, ca sa scada zeama si sa se rumeneasca un pic pestele. A fost minunat!
Comentarii:
Delicios!
E delicioasa servita cu vin alb.
De toata pula !!!
cu oasele ce faci'
Delicios !
Abia astept sa o gatesc si eu!
Chiar acum am scos plachia de platica din cuptor,facuta dupa reteta de mai sus,nota 10,este foarte gustoasa,felicitari pentru reteta.