Petitchef

PIERSICUTE GUSTOASE a la LAURA S.

Desert
6 porții
40 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

INGREDIENTE-ALUAT:

INGREDIENTE-UMPLUTURA:

INGREDIENTE-DECOR::

Preparare

  • Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt.Se pot pune de la 600g faina pina la 700g.deoarece depinde de marimea oualor.
  • Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de 6-7 g.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170°C va.15-20 min.Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.
  • Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umplutura urmatoare.
  • Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile),cu cacaoa,cu zaharul si zaharul vaniliat.
  • Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.
  • Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.
  • Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.


Poze

PIERSICUTE GUSTOASE a la LAURA S.
PIERSICUTE GUSTOASE a la LAURA S. - poza 2
PIERSICUTE GUSTOASE a la LAURA S. - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

23/12/2014

Arata bine dar e prea mult de munca.
Ce-i aia marmelada acra?

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
_Andreea12345
_Andreea12345, 23/12/2014

Si eu am sa incerc reteta. mama imi spunea ca e foarte buna.

(0) (0) Abuz
11/11/2014

O sa fac si eu de sarbatori sper sa-mi iasa .

(0) (1) Abuz
09/12/2012

Am raspindit reteta la toate cunostintele care au gustat din rezultat si pot sa spun ca am rimit multe laude.
Incercati cu incredere!
Aceste piersicute sint foarte bune sa se consume cel putin dupa 3 zile de la preparare!!!

(0) (1) Abuz
17/10/2012

De multe ori fac reteta asta si iese foarte bune

(0) (0) Abuz
09/04/2012

Sunt super bune si reteta imi place la nebunie iasa chiar foarte bune bravooo

(0) (0) Abuz
03/04/2012

Am urmat reteta pas cu pas si au iesit niste "piersicute" de sa-ti spargi capul!!! esti sigura ca ai incercat vreodata reteta asta? o reteta de nota 3, n-o incercati, este risipa de bani si timp. si nu sunt o incepatoare in ale bucatariei

(0) (0) Abuz
29/02/2012

FOARTE BUNE

(0) (0) Abuz
11/01/2012

Super,voi face pirsicute pentru ziua fiului meu din Germania,asta vara cand am fost la el imi amintea de pirsicutele pe care le faceam cand era copil mic.

(0) (0) Abuz
06/12/2011

Perfect bonisimo

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1 h 45 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează