Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt.Se pot pune de la 600g faina pina la 700g.deoarece depinde de marimea oualor.
Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de 6-7 g.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170°C va.15-20 min.Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.
Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umplutura urmatoare.
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile),cu cacaoa,cu zaharul si zaharul vaniliat.
Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.
Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.
Am raspindit reteta la toate cunostintele care au gustat din rezultat si pot sa spun ca am rimit multe laude. Incercati cu incredere! Aceste piersicute sint foarte bune sa se consume cel putin dupa 3 zile de la preparare!!!
Am urmat reteta pas cu pas si au iesit niste "piersicute" de sa-ti spargi capul!!! esti sigura ca ai incercat vreodata reteta asta? o reteta de nota 3, n-o incercati, este risipa de bani si timp. si nu sunt o incepatoare in ale bucatariei
Super,voi face pirsicute pentru ziua fiului meu din Germania,asta vara cand am fost la el imi amintea de pirsicutele pe care le faceam cand era copil mic.
Comentarii (12):
Arata bine dar e prea mult de munca.
Ce-i aia marmelada acra?
Si eu am sa incerc reteta. mama imi spunea ca e foarte buna.
O sa fac si eu de sarbatori sper sa-mi iasa .
Am raspindit reteta la toate cunostintele care au gustat din rezultat si pot sa spun ca am rimit multe laude.
Incercati cu incredere!
Aceste piersicute sint foarte bune sa se consume cel putin dupa 3 zile de la preparare!!!
De multe ori fac reteta asta si iese foarte bune
Sunt super bune si reteta imi place la nebunie iasa chiar foarte bune bravooo
Am urmat reteta pas cu pas si au iesit niste "piersicute" de sa-ti spargi capul!!! esti sigura ca ai incercat vreodata reteta asta? o reteta de nota 3, n-o incercati, este risipa de bani si timp. si nu sunt o incepatoare in ale bucatariei
FOARTE BUNE
Super,voi face pirsicute pentru ziua fiului meu din Germania,asta vara cand am fost la el imi amintea de pirsicutele pe care le faceam cand era copil mic.
Perfect bonisimo