Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem treptat galbenusurile amestecate bine cu uleiul. Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru 25-30 de minute. Batem untul cu zaharul, adaugam branza de vaci scursa bine si esenta de portocale. O dam la frigider pentru 30 de minute. Intre timp preparam glazura, intr-o craticioara amestecam cu un tel zaharul si cacaua dupa care adaugam frisca lichida. Amestecam bine si punem craticioara pe abur. Amestecam din cand in cand pana ce se topeste zaharul, ea va deveni ceva mai lichida, avem insa grija sa nu fiarba. Dupa ce o luam de pe foc incorporam si cubuletul de unt. Intindem crema peste blat, turnam glazura, ea se intinde foarte bine nu avem nevoie de nici o ustensila pentru intins si nici nu e recomandat.
Am facut prajitura, e fff buna. Parerea mea e ca nu trebuie sa puneti o esenta intreaga de portocale, din cauza ca ii da un gust usor amarui. Asa am patit eu, dar am mai adaugat zahar si a iesit super pana la urma.
Comentarii (97):
Este o prajitura fina si pe gustul copiilor mei.
Super si usor de preparat!
E foarte gustoasa. Eu am taiat blatul in doua si am intre ele crema de brinza. Deasupra am pus jeleu cu fructe.
O prajitura foarte buna.
E fff.buna !
Am facut crema un pic altfel utilizand mascarpone si philadelphia clasic si a iesit super ...
Am facut prajitura, e fff buna. Parerea mea e ca nu trebuie sa puneti o esenta intreaga de portocale, din cauza ca ii da un gust usor amarui. Asa am patit eu, dar am mai adaugat zahar si a iesit super pana la urma.
Excelenta reteta. Eu am facut-o sub forma de tort si pe deasupra i-am pus un jeleu de fructe rosii...
Suna minunat, o sa o incerc
"CRUD" DE BUNA!!!!