Bateti albusurile spuma tare cu zaharul vanilat si sarea. Adaugati zaharul si galbenusurile unul cate unul si mixati pana la omogenizare.
Adaugati faina si mixati pana s-a incorporat si aceasta.
Scurgeti ananasul de zeama si taiati bucati mici. Pastrati o bucata intreaga. Ungeti tava cu unt si turnati compozitia.
Incalziti cuptorul la 180°C Infigeti bucatile de ananas in compozitie ( va sugerez sa puneti mai multe decat vedeti in poza, mie mi-a parut rau ca n-am pus mai multe )
Dati tava la cuptor cateva minute pana face o crusta si apoi asezati si bucata intreaga in mijloc ( daca doriti ).
Am pregatit aceasta reteta aseara si prietenul meu a fost foarte incantat. Pe langa ananas, mai aveam in frigider si un compot de cirese asa ca le-am folosit si pe acelea si am servit-o cu sos dulce acrisor, tot de cirese. O minunatie..
Comentarii:
Ati uitat sa mentionati cand se pune praful de copt..:(
Am pregatit aceasta reteta aseara si prietenul meu a fost foarte incantat. Pe langa ananas, mai aveam in frigider si un compot de cirese asa ca le-am folosit si pe acelea si am servit-o cu sos dulce acrisor, tot de cirese. O minunatie..
Acum am scos prajitura din cuptor.Am pus cireșe și caise. Mmmmm. E delicios! !!Este preferata fetelor mele.
Pacat ca nu ai auzit de fructe romanesti:visine,cirese,caise,piersici, sau fructul ananasul te face mai culta.