Pancakes, sau prajituri in tigaie

Ingrediente
3
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Se adaugă toate ingredientele într-un bol şi se amestecă bine cu mixerul până când aluatul devine omogen. Se transferă aluatul într-un vas în formă de ibric, astfel fiind mai uşor de turnat aluatul în tigaie.
Se adaugă puţin unt în tigaie şi se lasă să se topească. Se toarnă apoi puţin aluat (prin turnare se formează clătite micuţe, cam de 10 cm diametru). Când se formează bule de aer pe suprafaţa clătitei, se întoarce. Din cantitatea de aluat ies în jur de 12 clătite.
Se servesc cu sirop de arţar.
Notă: Dacă aluatul stă ceva vreme, s-ar putea să devină mai gros. În acest caz se adaugă puţin lapte, atât cât e nevoie pentru a obţine consistenţa iniţială.
Recomandările mele:
1) Clătitele se coc la foc potrivit. Dacă focul e prea mare ele se vor arde sau vor rămâne necoapte în mijloc.
2) Eu am o tigaie cu teflon şi nu folosesc nici un fel de grăsime pentru prăjit.
3) Eu adaug fructe (coacăzele sau afinele se potrivesc cel mai bine), dar nu în aluat, pentru a nu altera culoarea aluatului, ci le presar peste clătită imediat după ce am turnat aluatul în tigaie. Se poate întâmpla ca după ce o clătită s-a copt să rămână urme de fructe arse în tigaie acestea se îndepărtează imediat, altfel se prind de următoarea clătită.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte bune
am gătit această rețetă
anonymous
Smecheer
am gătit această rețetă
anonymous
Bune si nu sunt greu de facut, deci o sa le prepar in curand.

tabacaru_c2014
Incercam ! Eu fac si din cartofi, o reteta super !
E
edithke
Excelent
anonymous
Delicioase
anonymous
Sunt minunate , am facut de multe ori si referitor la ``americanii dau pe-afara de obezi ``, nu facem aceste clatite zilnic iar retetele sunt pentru cei care le doresc .Multumim persoanei care a impartasit reteta cu noi .
anonymous
Delicios
anonymous
Mmmmmmmm
anonymous
Este interesant de obtinut aceste clatite groase, eu fac clatitele subtiri, e bine ca sunt date exact cantitatile si se obtine consistenta potrivita a aluatului.
Punctează această reţetă