Petitchef

Negresa cu unt de arahide

Se face foarte usor si are un gust minunat :) Tot ce pot spune:"Esente tari in sticle mici" pentru ca fiecare bucatica nu contine doar multe calorii, ci multe "gigacalorii" :)

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se pastreaza cate 50 g din untul de arahide si ciocolata.
  • Intr-o tigaie mare se pun untul de arahide, ciocolata si zaharul.
  • Se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a dizolvat zaharul se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
  • Este foarte important ca zaharul brun sa fie fin, caci altfel pana se dizolva zaharul, se arde ciocolata.

    Dupa ce s-au omogenizat ouale se adauga faina cu praful de copt si se incorporeaza.
  • O tava mica cu latura de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.

    Untul de arahide pastrat se topeste si se stropeste cu acesta negresa.
  • Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

    Se scoate, se stropeste cu ciocolata ramasa topita si se lasa sa se raceasca in tava.
  • Cand se raceste se taie in bucatele si se serveste.

Rețete inrudite

YouTube

Negresa vegana


Poze

Negresa cu unt de arahide
Negresa cu unt de arahide - poza 2
Negresa cu unt de arahide - poza 3

Întrebări:




Comentarii (18):

02/10/2013

Foarte foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sorincoserea
sorincoserea, 02/10/2013

IMI PLOUA IN GURA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău: Draguta reteta. Calorii??

(0) (0) Abuz
03/10/2013

ARATA SUPER SI SIGUR E SI DELICIOASA.

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Buna rau

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Super

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Nu este nici un lichid in reteta?

(0) (0) Abuz
Răspuns AndraR:

Exact acestea sunt ingredientele. Untul, ciocolata si zaharul se topesc iar impreuna cu ouale devin o crema in care se poate incorpora foarte usor putina faina din reteta.

02/10/2013

Foarte BUNA!

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Am facut si e buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa vegana
Negresa vegana
8 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Articole conexe

Untul de arahide Untul de arahide Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează