Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc domol,lasam sa fiarba si amestecam incontinuu,pana devine ca o smantana subtire,apoi o dam la rece.
Intr-un castron se pune untul taiat cubulete,peste care adaugam crema de cacao racita.In compozitia de unt se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca cu mixerul dupa fiecare,apoi adaugam cele 3 pahare de faina amestecata cu praful de copt.
Separat se bat albusurile spuma cu putin zahar si se adauga peste crema de cacao.Se tapeteaza cu hartie pergament o tava si se pune compozitia rezultata in ea.O bagam la cuptor,pentru copt,facem proba cu scobitoarea ca sa vedem daca este coapta(se tine in cuptor cel putin 60 minute).
Separat topim cele 200 gr de ciocolata Primola,100 ml frisca lichida si 30 gr unt.Cum scos prajitura din cuptor o taiem,in ce forma dorim si adaugam ciocolata lichida peste prajitura ca sa intre si intre spatiile unde a fost taiata.
Mentionez ca mensura de 250 gr/ml cu care masor compozitia pentru negresa si pus compozitie dubla de ingrediente,deoarece tava dreptunghiulara mare(mensura poate fi vazut in poze).O decoram cum dorim.
Nu se pune praf de copt in negresa originala! Si zece oua e mult prea mult. Ce ai facut tu aici pare absolut delicios! Dar nu e negresa. E un blat imbracat in ciocolata!
Comentarii:
Nu se pune praf de copt in negresa originala! Si zece oua e mult prea mult.
Ce ai facut tu aici pare absolut delicios!
Dar nu e negresa. E un blat imbracat in ciocolata!
Zece oua ??? Helooo, asta nu mai e Negresa pe care o stim!!!
Paharul ce gramaj trebuie sa aiba...ex: 100,200 grame ...etc? o zi buna!
Foarte buna
N