Petitchef

Negresa cu glazura de ciocolata.

Desert
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor
889 Kcal

Ingrediente

6

Pentru glazura:

Cost estimat: 6.35 (1.06€/porție)

Preparare

  • Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc domol,lasam sa fiarba si amestecam incontinuu,pana devine ca o smantana subtire,apoi o dam la rece.
  • Intr-un castron se pune untul taiat cubulete,peste care adaugam crema de cacao racita.In compozitia de unt se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca cu mixerul dupa fiecare,apoi adaugam cele 3 pahare de faina amestecata cu praful de copt.
  • Separat se bat albusurile spuma cu putin zahar si se adauga peste crema de cacao.Se tapeteaza cu hartie pergament o tava si se pune compozitia rezultata in ea.O bagam la cuptor,pentru copt,facem proba cu scobitoarea ca sa vedem daca este coapta(se tine in cuptor cel putin 60 minute).
  • Separat topim cele 200 gr de ciocolata Primola,100 ml frisca lichida si 30 gr unt.Cum scos prajitura din cuptor o taiem,in ce forma dorim si adaugam ciocolata lichida peste prajitura ca sa intre si intre spatiile unde a fost taiata.
  • Mentionez ca mensura de 250 gr/ml cu care masor compozitia pentru negresa si pus compozitie dubla de ingrediente,deoarece tava dreptunghiulara mare(mensura poate fi vazut in poze).O decoram cum dorim.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 889Kcal
  • Carbo: 52g
  • Grăsimi: 64.3g
  • Grăsimi sat.: 39g
  • Proteine: 21.5g
  • Fibre: 5.4g
  • Zahăr: 15.3g
  • ProPoints: 24
  • SmartPoints: 37
Informații nutriționale pentru 1 porție (295g)


Poze

Negresa cu glazura de ciocolata.
Negresa cu glazura de ciocolata. - poza 2
Negresa cu glazura de ciocolata. - poza 3
Negresa cu glazura de ciocolata. - poza 4
Negresa cu glazura de ciocolata. - poza 5
Negresa cu glazura de ciocolata. - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

codrutaaurora, 22/04/2020

Nu se pune praf de copt in negresa originala! Si zece oua e mult prea mult.
Ce ai facut tu aici pare absolut delicios!
Dar nu e negresa. E un blat imbracat in ciocolata!

(0) (0) Abuz
Tity, 12/02/2018

Zece oua ??? Helooo, asta nu mai e Negresa pe care o stim!!!

(1) (1) Abuz
giculina, 11/05/2017

Paharul ce gramaj trebuie sa aiba...ex: 100,200 grame ...etc? o zi buna!

(0) (0) Abuz
22/09/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
16/02/2012

N

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează