Kiwi se curata se coaja si de partea din interior cu seminte - am vrut sa-mi iasa mousse-ul verzuliu, fara puncte negre :D si din acest motiv am folosit numai partea verde de la kiwi.
Avocado se taie in patru, i se scoate samburele si se curata de coaja. Se pune in food-processor impreuna cu bucatile de kiwi, sucul de lamaie si siropul de artar, respectiv mierea si se mixeaza pana ce totul devine o crema.
Se trece crema intr-un castron, se adauga bucatile de mango si se amesteca usor. Se da cel putin jumatate de ora la rece, dupa care se serveste Optional, pentru a da cremei o aroma "tropicala" se poate adauga putin lichior de cocos sau 1 lingura de lapte praf de cocos dizovata intr-o lingurita fierbinte de apa.
Si acelasi mousse - in varianta aceasta am folosit 1/2 de kiwi cu tot cu partea cu seminte - la pahar, intre un strat de mere taiate cubulete si date prin cacao cu scortisoara si un strat de frisca din tofu, cu un topping de afine.